Barnens röster ska höras

Sedan 6 år tillbaka har förskolorna i Mölndals stad bidragit till utställningar och manifestationer för att ge barnen en röst i det offentliga rummet. I januari 2020 blev barnkonventionen lag och då har barnets rättigheter förstärkts ytterligare.

hallbarhetsveckan 2020

Barns röst i det offentliga rummet

Barnkonventionen anger att barns perspektiv ska komma fram och stärkas. I den nya läroplanen för förskolan är det också tydligt formulerat att barnen är samhällsmedborgare här och nu, inte först när de blir vuxna. Ett sätt att leva demokrati på våra förskolor är att ge barn många möjligheter att göra sin röst hörd. Tidigare har barnens röster lyfts i Mölndal genom bland annat konstutställningar och genom projektet tusentals lyktor.

På resa mot en hållbar framtid

I projektet ”På resa mot en hållbar framtid” kommer varje förskola att bidra med en resväska där innehållet utgår från frågan:

Vad är viktigt att packa i en resväska inför framtiden?

Just nu pågår det kreativa arbetet med resväskorna där varje förskola är fria att göra på sitt sätt utifrån barnens tankar och idéer. Fram till 8 april har förskolorna möjlighet att lämna in väskor till vårt Kreativa resurscenter - Sinkadusen. Efter det börjar förberedelserna inför utställningen.

Utställning under Hållbarhetsveckan

Alla är varmt välkomna till Alberts Torg i Mölndals Centrum, tisdagen den 21 april, kl. 17.00 då vi inviger vår utställning. Väskorna kommer sedan att finnas på torget tisdag, onsdag och torsdag under Hållbarhetsveckan, vecka17.

Anette Eskilsson, verksamhetsutvecklare
anette.eskilsson@molndal.se

Carina Eriksson, verksamhetsutvecklare
carina.eriksson@molndal.se

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad