Filmad rundvisning på återanvändningscenter Skatan

Varmt välkomna att kika in på Skatan återanvändningscenter i Mölndal. Carina Eriksson och Kajsa Lindgren ger en inspirerande guidad tur genom Skatans lokaler och material.

Överblick återanvändingscenter Skatan

Skatan ligger i källaren på Mölndals kreativa resurscenter Sinkadusen. Genom ett samarbete med företag i staden tar vi tillvara på rest- och spillmaterial från produktion. Materialen är sorterade och presenterade för att ge inspiration till utforskande och skapande i Mölndals förskolor. Följ med in och kika!

 

Vi ser att materialet på Skatan inspirerar till nytänkande, lekfullt skapande och utforskande. Vi vill locka till möten och upptäckter genom kommunikation mellan människor, material och miljö. Allt material på Skatan miljögranskas och vi arbetar parallellt med Mölndals stads lokala miljömål: Friska miljöer i förskola.

Just nu på Skatan

Vi har precis fått en stor leverans papper från ett tryckeri. Så nu finns det möjligheter att utforska papper på många olika sätt. Det är verkligen fina papper vi fått i alla tänkbara former och färger som blanka, matta, naturfärgade, silvriga, guldiga, vita i olika tjocklek och storlek. Det finns också mycket spegelpapper som kan användas utforskande i våra förskolors lärmiljöer på olika sätt. Kanske genom att sätta dem på golvet, i taket eller att göra små miniatyrvärldar.

Besökare på återanvändningscenter Skatan

Besökarna packar bilarna fulla med våra nya fantastiska papper.

Öppettider

För tillfället är Skatans öppettider anpassade efter rådande situation och vi tar därför endast emot bokade besök från våra förskolor i Mölndal. Vår tanke är att testa att hålla öppet hela onsdagar på Skatan under vårterminen 2021 för inbokade besök. Det går även att höra sig för om andra dagar eller på kvällstid. Vi försöker att anpassa oss efter era önskemål. För att boka besök på Skatan så maila eller ring oss.

Carina Eriksson och Kajsa Lindgren

carina.eriksson@molndal.se
Telefon 0728-563323

kajsa.lindgren@molndal.se
Telefon: 0706-271243

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad