Rävekärrs julkalender på museet

Rävekärrsskolan har skrivit en julkalender som heter ”Det var en gång”. På Mölndals stadsmuseum, i den del som kallas 45 kubik, kan ni från torsdagen den 1 december och en bit in i januari, se utställningen med alla våra 24 luckor.

Räverärrs julkalender Foto: Anita Jäder

Vi hoppas också att ni vill läsa hela vår kalender som ni hittar på: julkalender2016.blogspot.com 

Esmeralda och Elliot

Kalendern som heter ”Det var en gång” handlar om två syskon som heter Esmeralda och Elliot. De har en pappa som heter Emre och som arbetar som vaktmästare på ett stort företag. Esmeralda och Elliots mamma heter Pim och är tandläkare på Folktandvården. När vår berättelse börjar så har Esmeralda och Elliot precis vinkat hej då till sina föräldrar som ska åka till Bhutan i en månad och arbeta för ”Tandläkare utan gränser”. Under tiden ska barnen bo hos Eva och Harry Svensson. Tant Eva, som barnen kallar henne, arbetar i Bamba på skolan där barnen går. Farbror Harry är pensionär och tillbringar det mesta av sin tid i sin snickarverkstad. Vad han arbetade med innan han gick i pension har barnen aldrig riktigt förstått, bara att det inte finns något som farbror Harry inte kan bygga eller laga. Tant Eva och farbror Harry har ett stort och spännande rosa hus med grönt tak och ett stjärntorn. Det ligger precis där skogen börjar och Elliot och Esmeralda älskar att vara där.

Gosse-kaninen Bartolomeus

Oj, nu höll jag på att glömma att presentera en viktig person. Ja, person är kanske inte riktigt rätt för han är en kanin. En vit gosse- kanin som Elliot fick då han var ett år. Kaninen har Elliots och Esmeraldas moster döpt till Bartolomeus. Som du förstår är det ett mycket svårt namn att säga då man är liten, så barnen kallar honom helt enkelt Meus. Något annat som kan vara bra att veta är att tant Eva och farbror Harry har två vuxna barn som heter Stina och Axel och som är gifta med Farouk och Nives. De har i sin tur barn så tant Eva är både farmor och mormor och farbror Harry farfar och morfar. Elliots förskoleklass kallas Släden och att Esmeralda går i klass 4 i Tomteboskolan som ligger på Tomtebostigen i en liten stad inte alldeles långt ifrån där du just nu är.

Så där ja, då kan vår berättelse börja …

Bloggat av:
Anita Jäder
Specialpedagog
Rävekärrsskolan

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad