Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Fun run Västerberg

Fun run!

Söndagen den 21 maj sprang 55 glada barn från 7-12 år från Västerbergsskolan Fun Run som ingår i Lilla Varvet. William Flandin och Johan Lundqvist från årskurs 3 har bra fart ut från starten!

Fun run 2 V

Oliver Lökkeberg i åk 5 såg fram emot loppet: -Jag har tränat en del och tycker det här ska bli jättekul!

Eleverna fick uppleva den härliga stämningen kring Göteborgsvarvets alla arrangemang. Solen sken över Slottsskogen och det var en härlig atmosfär. Det var precis det som var meningen med vårt deltagande i Lilla Varvet.

Löparskola med Varvet

Vi fick under våren inbjudan att delta i Fun Run, en skolsatsning från Göteborgsvarvet där målet för dem är att få så många barn och ungdomar som möjligt att röra på sig och att tycka att det är kul. Vi valde att vara med. Genom att delta i Fun Run fick skolan en löparskola-dag där alla elever fick öva löpteknik genom olika lekar tillsammans med en representant från Göteborgsvarvet. Dessutom deltar alla klasser i en utlottning av priser genom att fylla i ett stapeldiagram varje gång någon i klassen utför en aktivitet t.ex. fotboll, hopprep eller jagelek på rasten. Ju fler aktiviteter desto större vinstchans.

Vi valde att vara med i Fun Run då det hjälper eleverna att skapa ett intresse för att röra på sig, att de får möjlighet att delta i ett stort löparevenemang som många av våra elever aldrig varit med i och för att skapa en vi-känsla för både klassen och skolan. Rektor Ingela Borén beslutade också att bjuda de som ville springa på startavgiften.

Soligt minne och medaljer

På själva Lilla Varvet-dagen hade vår skola ett eget tält där alla elever samlades och fick nummerlapp och en egen Fun Run t-shirt. Många av eleverna var lite spända och nervösa men också ordentligt taggade. Flertalet av dem har tränat en del inför varvet.

Många föräldrar och syskon var på plats för att heja och de hade en härlig stund i det fina vädret.

Vi pedagoger hjälpte barnen till start där det var uppvärmning innan startskottet smällde. För några av de yngsta eleverna var startskottet det mest spännande på hela dagen!

Åk 4-6 sprang en bana som var 2,3 km lång och åk 1-3 sprang 1,4 km. Alla kämpade bra i värmen och som belöning fick de banan, kexchoklad och drickyoghurt samt en vattenflaska när de gick i mål. Men det finaste av allt var ju såklart medaljen! Stolta gick eleverna hem med den runt halsen och ett fint minne i hjärtat!

Lena Bigsten
idrottslärare på Västerbergsskolan

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad 2017-08-28 10.09