Gott nytt år!

Den 16 februari infaller det kinesiska nyåret och detta firade vi med en sagostund med extra allt!

Det blev succé när Ding som är vår lärare i kinesiska, ordnade nyårsfirande på Mölndals stadsbibliotek i samband med sagostunden på kinesiska. Omkring 30 barn tillsammans med vårdnadshavare deltog i festligheterna och det rådde full aktivitet i rummet.

När barnen anlände klockan 17 läste Ding först en saga i Berättarrummet. Sedan gick de tillsammans upp till Makerspace - ett av bibliotekets nya kreativa ytor. Där hade Ding tillsammans med sina äldre elever förberett och dekorerat så fint! Det fanns röda dukar på borden, massvis av dekorationer, framdukat pyssel och lekar.

Barnen satte genast igång med att måla masker och tillverka vackra kort med skrivtecken och färgglada papperslyktor. Några utmanade också varandra i den svåra konsten att flytta små bönor från en skål till en annan - endast med hjälp av ätpinnar! Mycket imponerande.

Det var en väldigt rolig kväll där åtminstone jag fick lära mig mycket om traditionerna kring det kinesiska nyåret och jag känner en stor tacksamhet till alla barn och föräldrar som tålmodigt besvarade mina frågor under kvällen.

Gott nytt hundens år!

Emelie Fors

Verksamhetsutvecklare

Error: javax.jcr.PathNotFoundException: #Modersmålsnytt

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad