Starta företag

När du funderar på att starta eget företag finns flera du kan besöka eller kontakta för att få information, vägledning och rådgivning.

verksamt.se

Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket är statliga verksamheter som både blivande och aktiva företagare ofta kommer i kontakt med. Verken har samlat sin information på verksamt.se, där du också kan lägga in dina egna uppgifter för att ha dem samlade på ett ställe. Här finns information om att starta, driva och avveckla företag.

Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen

Nyföretagarcentrum ger dig en heltäckande bild av hur det är att starta eget. Nyföretagarcentrum har informationsträffar varje vecka på Erik Dahlbergsgatan 3. Därutöver finns det möjlighet att boka tid för individuell rådgivning. Information och bokning till aktiviteter sker på Nyföretagarcentrums hemsida och på deras Facebook.

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg (BRG) erbjuder dig kostnadsfri vägledning, tips och hjälp med att hitta rätt bland de aktörer som erbjuder rådgivning inom nyföretagande i Göteborgsregionen. BRG arrangerar också regelbundet Starta företag-kurser. Där får du kunskap om hur du praktiskt går till väga för att starta ett företag. Målet är att du ska få en gedigen grund att stå på inför ditt framtida företagande.

One Stop Future Shop

Om du planerar att starta inom socialt företagande finns en rådgivning för dig. One Stop Future Shop är ett projekt som erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd till nyföretagare (och befintliga företagare) i Västra Götalandsregionen, särskilt i Göteborgsområdet. Projektet har också fokus på hållbarhet och socialt företagande.

Här kan entreprenörer få rådgivning för att utveckla sitt företag, och man kan ge råd på sex olika språk. One Stop Future Shop erbjuder även kurser, föreläsningar, mentorskap med mera.

Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren för er som vill starta företag tillsammans. Vi tror på demokratiskt företagande, där alla samarbetar och är engagerade. Det är rena drivhuset för ekonomisk, social och hållbar tillväxt! Tillväxtverket, Västra Götalandsregionen, Business Region Göteborg och våra medlemmar från etablerade kooperativ bidrar med finansiering som gör det möjligt för oss att ge rådgivning kostnadsfritt.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad