Starta företag

När du funderar på att starta eget företag finns flera du kan besöka eller kontakta för att få information, vägledning och rådgivning.

verksamt.se

Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket är statliga verksamheter som både blivande och aktiva företagare ofta kommer i kontakt med. Verken har samlat sin information på verksamt.se, där du också kan lägga in dina egna uppgifter för att ha dem samlade på ett ställe. Här finns information om att starta, driva och avveckla företag.

Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen

NyföretagarCentrum Göteborgsregionen ger dig som funderar på att starta eget företag eller redan har startat kostnadsfri rådgivning. De har erfarna och oberoende rådgivare där alla själva är företagare. De hjälper dig med affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring och annat du funderar på kring ditt företagande. Du hittar mer information och bokar rådgivning på Nyföretagarcentrums hemsida.

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg (BRG) erbjuder dig kostnadsfri vägledning, tips och hjälp med att hitta rätt bland de aktörer som erbjuder rådgivning inom nyföretagande i Göteborgsregionen. BRG arrangerar också regelbundet Starta företag-kurser. Där får du kunskap om hur du praktiskt går till väga för att starta ett företag. Målet är att du ska få en gedigen grund att stå på inför ditt framtida företagande.

Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren för dig som vill starta socialt företag. Coompanion främjar kooperativt företagande – entreprenörskap som sker på jämlika villkor, där ägande och styrning sker demokratiskt och där hållbarhet ur både socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv värnas. Deras arbete resulterar i företag som tar samhällsansvar och skapar positiva samhällseffekter, lokal och regional utveckling samt bidrar till mångfald av ägarmodeller i det svenska näringslivet. Tillväxtverket, Västra Götalandsregionen, Business Region Göteborg och Coompanions medlemmar från etablerade kooperativ bidrar med finansiering som gör det möjligt för dem att ge rådgivning kostnadsfritt.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad