Feriejobb – arbetsområden

Information om vad feriejobb inom de olika arbetsområdena kan innebära.

Alla områden

Välj alternativet "Jag kan tänka mig att jobba inom alla områden" om du kan tänka dig att arbeta inom alla områden.

Administrativt arbete

Arbete med enklare administration som exempelvis att sortera och plocka ut handlingar i arkiv eller hantera böcker på bibliotek. För att arbeta med administration är det bra om du är noggrann och strukturerad.

Förskola och fritids

Obs! Endast vecka 25-27, period 1.

På förskola och fritids arbetar du med barn och får vara med på samlingar, måltider och på raster när barnen leker. Du kan även få uppgifter som innebär städ och materialvård, till exempel rengöra möbler. För att arbeta på förskola och fritids är det bra om du tycker om att arbeta med barn.

Kök och kafé

Arbete inom kök och kafé innebär arbete i storkök eller restaurangkök. Arbetsuppgifter kan till exempel vara att förbereda och servera måltider, hantera livsmedel, städa och diska. Inom detta arbetsområde är det viktigt att följa hygienregler och ofta används arbetskläder.

Lokalvård

Arbete inom lokalvård görs i alla stadens lokaler. Arbetsuppgifter kan vara både dagligt städ som innebär till exempel att våttorka golv och damma, men det kan även handla om storstädning och grovstädning. För att arbeta med lokalvård är det viktigt att vara noggrann och kunna följa instruktioner. Arbetskläder används.

Lokalt områdesarbete

Genom områdesarbetet strävar Mölndals stad efter att, tillsammans med aktörer och boende i området, arbeta för ökad trygghet, trivsel och stärkt demokrati. Eftersom detta är ett brett uppdrag är arbetsuppgifterna varierade.

Det kan vara allt ifrån att städa i lokalerna och administrativa uppgifter till att göra publiceringar i sociala medier, jobba med aktiviteter, och samtal med boende i alla åldrar.

Vi strävar efter att anpassa uppgifterna efter feriejobbaren och perioden inleds med ett individuellt samtal. Lokalt områdesarbete finns i Balltorp, Bifrost, Lindome och Åby.

Lovaktiviteter för barn

Varje år ordnar Mölndals stad lovaktiviteter för barn och ungdomar. Bland annat ordnas dagsutflykter till Djursjön, med bad och kanotpaddling. Staden ordnar även aktiviteter för ungdomar på några av fritidsgårdarna. För att arbeta inom detta område behöver du vara ansvarstagande och bekväm med att kommunicera med barn och ungdomar.

Park och trädgård

När du arbetar med park och trädgård arbetar du med varierande arbetsuppgifter utomhus. Arbetet varierar utifrån vad som är aktuellt. Det kan till exempel vara att rensa ogräs och vattna.

Second hand

I second hand-affär arbetar du med att ta emot och hantera inkommande varor. Du kommer även vara med i butiken för att möta och hjälpa kunder.

Vaktmästeri och fastighetsskötsel

Inom vaktmästeri och fastighetsskötsel arbetar du med enklare fastighetsskötsel samt vaktmästeriplatser. Detta kan till exempel vara flytthjälp och ogräsrensning. Arbetet kan vara både inomhus och utomhus.

Vård och omsorg

Inom vård och omsorg arbetar du främst med äldre som bor på kommunens boenden. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att umgås och samtala med de äldre, gå promenader, vara med på utflykter och aktiviteter, samt hjälpa till med kringuppgifter som att städa, bädda och servera mat.

Återvinningscentral

På återvinningscentraler arbetar du med återvinning av en rad material som allmänhet och företag lämnar in. Arbetet är till stora delar utomhus.

Dela på:

Senast uppdaterad