Kommunal - engångsbelopp

Har du avslutat din anställning i Mölndals stad, varit medlem i Kommunal eller arbetat inom Kommunals avtalsområde? Då kan du ha rätt till ett engångsbelopp.

Avtalsrörelsen för Kommunal är avslutad och det nya löneavtalet är klart. Kommunal har ingen retroaktiv lön från 1 maj. Istället kan du som har arbetat i Mölndals stad under perioden 1 maj 2020 till 31 oktober 2020 ha rätt till ett engångsbelopp,

OBS, Det är endast du som inte längre arbetar i Mölndals stad behöver ansöka om engångsersättningen. Är du tillsvidareanställd behöver du inte ansöka utan du kommer med automatik få din ersättning.

Engångsbeloppet är på max 5 500 kronor. För att få del av pengarna ska du ha jobbat inom Mölndals stad och varit medlem i Kommunal eller arbetat inom Kommunals kollektivavtalsområde. Du ska också ha varit månadsavlönad medarbetare, alltså inte anställd med timlön.

Du som kan få del av engångsbeloppet:

  • Medlem i fackförbundet Kommunal eller oorganiserade som arbetar inom Kommunals avtalsområde.
  • Tillsvidareanställda och visstidsanställda (ej timavlönade medarbetare).
  • Berörda medarbetare som har arbetat och haft månadslön under hela, eller delar av, perioden 1 maj – 31 oktober.
  • Engångsbeloppet betalas även ut till medarbetare som har lönesats i 2020 års lönenivå.
  • Uppehållsanställda och ferieanställda.

Deltidsarbetande och anställningstid

Om du har varit deltidsarbetande eller anställd under en del av perioden, 1 maj 2020 till 31 oktober 2020, betalas beloppet ut i proportion till sysselsättningsgrad och anställningstid. Det innebär att om du har arbetat 50 % under hela perioden får du halva beloppet. Om du inte har arbetat hela perioden så får du ett reducerat belopp. Viss frånvaro kommer även att minska underlaget för utbetalning.

Ansök senast 1 april 2021

Fram till den 1 april 2021 kan du ansöka om engångsbeloppet genom att fylla i formuläret nedanför.

Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information på molndal.se/personuppgifter

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 1 april klockan 23.30.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad