Timvikarie i Mölndals stad

Vikarieenheten nås via telefon 031-315 20 14. Vardagar kl. 06.30-16.30. Lunchstängt kl. 11.45-12.45. vikarieenheten@molndal.se. Besökstid enligt överenskommelse. Lördagar, söndagar och helgdagar (röda dagar) har vi stängt.

Väggklocka. Fotograf okänd

Viktig information till dig som arbetar som timvikarie inom förskola, fritids och skola

Coronapandemin fortsätter att påverka våra verksamheter. Skolförvaltningen har tagit beslut om att all bokning av timvikarier ska ske via Time Pool. Syftet är att begränsa antal arbetsplatser som du bokas in på.

Du som fortfarande är aktiv som timanställd och arbetar inom skola och förskola ska lägga in din tillgänglighet i Time Pool. Du kommer inte att bli inringd eller kontaktad av verksamheten där du brukar jobba. Du blir direkt bokad utifrån din tillgänglighet via SMS i Time Pool.

Kontrollera att din profil stämmer, om något behöver ändras kontaktar du vikarieenheten.

Stort tack för att du hjälper till och underlättar vardagen för många Mölndalsbor. Du gör en viktig insats och vi är tacksamma för din hjälp.

Information till dig som är gravid

På grund av coronaviruset är det extra viktigt för oss att du som är gravid inte utsätter dig för onödiga risker. Det är viktigt att du som är gravid är extra noga med att hålla avstånd, undviker trängsel och är noga med din handhygienen.

Socialstyrelsen har gjort bedömningen att kvinnor som blir sjuka i covid-19 under den senare delen av graviditeten har en högre risk än andra att föda för tidigt.

Därför bör graviditet under vecka 22 - 36 räknas som riskgrupp (om inkubationstid inräknas bedöms risken öka vid 20:e graviditets­veckan enligt Socialstyrelsen). Om du är gravid ska du höra av dig till din chef där du arbetar eller till vikarieenheten för att tillsammans göra en riskbedömning.

Egentester för vikarier

Om du har symtom som kan kopplas till covid-19 så kan du som vikarie i Mölndals stad ta ett egentest i stadens regi. Har du symtom uppmanas du att testa dig snarast möjligt.

För att ta ett egentest måste du boka tid via din chef eller vikarieenheten.

Egentester genomförs vardagar mellan klockan 9.00 - 11.00.

Testet hämtas under bokad tid på Fallströmsgatan 1.

Som timvikarie i Mölndals stad får du tillsammans med oss, möjlighet att skapa bästa möjliga välfärd för mölndalsborna.

Att arbeta som timvikarie innebär att arbeta när ordinarie personal är frånvarande. Det kan vara allt från några timmar till en längre period. Du har möjlighet att arbeta på olika slags arbetsplatser och knyta värdefulla kontakter. Även du som studerar och vill ha ett arbete vid sidan av studierna är välkommen till oss.

Som timvikarie får du tillgång till systemet Time Care Pool, där du lägger in de dagar som du kan arbeta. Därefter skickar vi ut erbjudande om ledigt arbete till dig via SMS  Detta gäller Vård och omsorgsförvaltningen.

Arbetar du inom förskola och skola, lokalvård och måltid  sker en bokning direkt via SMS (Serviceförvaltningen och Skolförvaltningen).

För att trivas som timvikarie tror vi att du har lätt för att ta egna initiativ och anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner. Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet för arbetsuppgifterna.

Du söker arbete via länkarna under respektive område där du vill arbeta.

När du skickat din ansökan får du en bekräftelse via e-post. Om du blir kallad till intervju vill vi att du tar med dig kopior på betyg, examensbevis med mera samt ett giltigt utdrag ur belastningsregistret som du beställer från Polisen. Tänk på att utdraget gäller ett år.

För dig som redan arbetar som vikarie

Information om Time Care Pool och tidsrapportering finns att läsa i handledningarna nedan:

Om du blir sjuk och inte kan arbeta ett inplanerat arbetspass ska vikarieenheten meddelas.

Nytt lösenord

Om du behöver ett nytt lösenord till Time Care Pool kontaktar du vikarieenheten.

Friskvårdsersättning


Om du är timvikarie på skolförvaltningen, serviceförvaltningen eller vård- och omsorgsförvaltningen kommer du framöver att få ditt lönebesked i elektronisk form, ett e-lönebesked.

Från löneutbetalningen i juni 2021 kommer ett elektroniskt lönebesked att skickas till alla som får timlön eller arvode från Mölndals stad. Observera att du som får habiliteringsersättning från Mölndals stad fortfarande kommer att få ditt lönebesked på papper med posten.

E-lönebeskedet tillhandahålls via vår bankleverantör Swedbank och finns tillgängligt via internet var du än befinner dig.

Hur du hittar ditt lönebesked

Oavsett vilken bank du får din lön insatt på, får du ditt e-lönebesked via en särskild webbplats, www.swedbank.se/edokument.

För att titta på ditt e-lönebesked loggar du in med din e-legitimation från BankID (på fil eller USB), Mobilt BankID eller från Telia. Användande av e-legitimation gör att vi har en hög säkerhet. Det är bara innehavaren av e-legitimationen som kommer åt det elektroniska lönebeskedet. Mer information om detta hittar du på ovanstående webbadress.

Om du får din lön insatt på konto i Swedbank/Sparbank eller Nordea så kan du välja att få ditt e-lönebesked till internetbanken. Du anmäler detta i respektive banks internetbank. Din anmälan i internetbanken bör göras före den 15:e i månaden för att e-lönebeskedet ska börja fungera innevarande månad.

Billigare och bättre för miljön

Det finns många fördelar med e-lönebesked. Tillsammans bidrar vi till en bättre miljö genom minskad pappersförbrukning och färre transporter. Det är också ett led i vår strävan att hantera information på ett mer digitalt och effektivt sätt samtidigt som vi sänker våra kostnader för administration.

Vill du ha mer information?

I de fall du har frågor angående e-lönebesked kan du kontakta din löneadministratör alternativt mejla loneadministration@molndal.se.

Du som är timavlönad medarbetare vid vikarieenheten kan höra av dig med dina frågor till vikarieenheten@molndal.se alternativt via 031-315 20 14.

Kontakt

Vikarieenheten
Nämndemansgatan 3
431 33 Mölndal
031-315 20 14
vikarieenheten@molndal.se

Besökstid
måndag - fredag 08.00-15.00

Telefontid
måndag - fredag 06.30-16.30
lunchstängt         11.45-12.45

Dela på:

Senast uppdaterad