Mölndals stad i ny skrud

Redan som barn väcktes mitt intresse för färg, form och ord. Jag slukade böcker, ritade, klippte, klistrade och skrev. En anledning till detta var säkert att min pappa var egenföretagare och drev ett mindre tryckeri. Så fort jag fick chansen följde jag med honom till jobbet och runt på reklambyråer och reproföretag.

När jag blev äldre blev mitt extrajobb att städa firman varje vecka, från kontor till verkstadsgolv. Inte alltid så kul, men pengarna var välkomna och jag minns fortfarande doften av nytryckta fyrfärgsupplagor. Nu hamnade jag varken i tryckeri- eller reklambranschen, men inte så långt ifrån. Som kommunikatör har jag förmånen att få jobba med proffs inom bägge dessa områden och tillsammans med dem göra det som jag nog är bättre på. Som till exempel ta fram strategier för kommunikation och varumärke och sedan se till att vi går från ord till handling.

Bästa möjliga Mölndal. Varje dag. Sedan drygt ett år tillbaka jobbar vi med att ”bygga varumärket” för Mölndals stad. På våra olika arbetsplatser pågår diskussioner kring vår värdegrund och hur vi ska bidra till ”Bästa möjliga Mölndal. Varje dag.” - för dem vi är till för. Vad som är bästa möjliga Mölndal i skolan, på äldreboendet eller på cykelbanan kan förstås se olika ut. Samtidigt vill vi skapa en gemensam kultur och därigenom ett förtroende för de tjänster vi levererar.

Ny visuell identitet I början av nästa år kommer vi att börja prata om ”Bästa möjliga Mölndal. Varje dag.” - med våra kunder och brukare. Inför detta har vi även putsat upp vårt yttre genom att skapa en ny visuell identitet som harmonierar med varumärket. Ett uppdrag från våra politiker var att man ska märka skillnad. Därför har vi även gjort förändringar i Mölndals stadsvapen som ingår i vår logotyp. Vi har tillfört en palett av färger att använda oss av och skapat grafiska element som ska rama in vår kommunikation. Även om det är insidan som räknas, är det inte helt oviktigt hur man tar sig ut. Vi tror också att en tydlig och enhetlig kommunikation hjälper till att förstärka vårt budskap om Bästa möjliga Mölndal. Varje dag. Genom detta bidrar vi dessutom till att Mölndals stad får en ny skrud även bildligt.

Med varm önskan om bästa möjliga helg!

Anna Hiller, kommunikations- & kanslichef i Mölndals stad

Kontakt

Näringslivsenheten
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
naringsliv@molndal.se

Öppettider
Besökstid från kl. 12.00
Telefontid:
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag   8.00-18.00
fredag     8.00-16.30

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad