Att vara samhällsbyggare

Markus Brink är VD på Erlandsson Bygg AB. I februari månads Röster från Mölndal får vi ta del av hans berättelse om företagets engagemang som samhällsbyggare.

Det är fantastiskt roligt att vi hade möjligheten att bygga vårt nya huvudkontor i Mölndal – Jolen, vilket möjliggör vår satsning framöver.

Vi är väldigt tacksamma för denna placering och vi trivs väldigt bra i området, vi har haft kontor i Mölndal sedan 2008. Vi har på drygt 10 år gått från 65 anställda till ca 1300 anställda och vår omsättning har gått från 185 miljoner till 5,6 miljarder!

Vi ser att expansionen kommer att fortsätta framöver, det nya kontoret är en förutsättning för detta.

Engagemang i hållbara miljöer

Jag drivs av att jag får lov att vara en del av ett företag som fokuserar på mjuka värden. Att vara en samhällsbyggare innebär inte bara att vi bygger fastigheter som är till för samhället, vi bygger också för att skapa bra och hållbara miljöer.

Några exempel på det som jag är extra stolt över är att vi stöttar Barncancerfonden, vi är med i Team Rynkeby, vi samarbetar med väldigt många ungdomsidrottsföreningar och många idrottsklubbar lokalt. Vi har varit huvudsponsorer till Grunden BOIS, en idrottsklubb för funktionshindrade under hela min tid i företaget och jag är väldigt stolt över att få träffa dem regelbundet.

Miljöarbete en viktig del

Vi jobbar också väldigt mycket med miljösatsningar, HVO100 är en av dessa satsningar. Vi har i samarbete med Citroën fått bränslet HVO100 godkänt att användas i deras Euro5- och Euro6-motorer. Det innebär att vi (och alla andra) kan köra våra lätta transportbilar från Citroën och därmed minska koldioxidutsläppen samt behålla vår befintliga flotta. Vi fortsätter i samma spår och provkör just nu Volvos bilar på samma bränsle, detta gör vi dock på eget bevåg. Allt för miljön.

"Lärande bygg" får människor i arbete

Något annat som jag drivs väldigt mycket av är vårt arbete med integrationsfrågor! Vi har dragit igång ett projekt, först ut i Sverige, som vi kallar för ”Lärande bygg”. Där jobbar vi med att ta in personer från utlandet och få in dem snabbt i arbete. Det är ett arbetssätt vi gärna fortsätter att utveckla och om någon läsare är intresserad av detta får ni gärna höra av er till oss så ska vi berätta och beskriva hur vi arbetar. Detta är frågor som vi har diskuterat tillsammans med Regeringskansliet.

Erlandssonare trivs på företaget

Något annat som jag är väldigt stolt över företagsmässigt, är det nog framförallt att vi troligen är det företag som bäst lyckas behålla vår personal, alla Erlandssonare. Det har varit en förutsättning för att den utveckling vi gjort har lyckats. Mitt arbete tar väldigt mycket tid, men det ger mig också väldigt mycket kraft. För att samla ny energi åker jag gärna upp till vår sommarstuga i Grebbestad med min fru och mina tre barn. En tur på havet, fiska lite eller bara att vara med nära och kära!

Markus Brink
VD Erlandsson bygg AB

Dela på:

Senast uppdaterad