Nästan där!

-Va? Ska du börja jobba i Mölndal? Mölndals Bro?
Det var reaktionen när jag 2012 berättade för vänner och kollegor att jag skulle lämna den privata sektorn för uppdrag som Förvaltningschef i Mölndal.
”Mölndal, finns det ens på riktigt, det är väl en del av Göteborg? Och har det hänt något där sedan Ronny Jönsson flyttade”.

Nä, det får man väl erkänna att ryktet om Mölndal inte var så lockande då, en stad utan identitet, en liten stad uppdelad av en motorväg och med ett centrum som var lika roligt som kyrkkaffe hemma hos moster Sonja, en stad mer känd för sin bro, en liten stad som borde heta ”nästan där”, för det var det alla sa när de passerade Mölndal söderifrån. ”– Nu är vi nästan där, ungar”. En stad med ett gymnasium där ingen ville gå….

Och dit skulle jag… Och så upptäckte jag att inget stämde. Efter skyskrapefebern 2007, så drog staden andan, vilade sig i form och här har vi Mölndal 2.0.

Nu när jag säger att jag arbetar i Mölndal så möts jag ofta av ”jösses vad ni bygger, hur ska ni få plats ”, ”vad duktiga ni är när det gäller flyktingmottagande och integration”, ”Vilken snygg stadsdirektör ni har” (nä, det kanske var lite hittepå, men visst är han lik Hamrén?).

Men framförallt så möts jag av ”oj, vad det händer mycket hos er”. Och det gör det ju! Mölndal är nu en stad som växer i rasande fart, är man borta mer än några dagar så är det knappt att man hittar. Mölndal har en stadskärna i omvandling och utveckling där man möts av nya butiker och restauranger och mer kommer det att bli. Mölndal är i en växande region, ”nära till allt”, vilket också skapar ett spännande näringslivsklimat för både små och stora företag.

Vilken resa detta har varit för Mölndal, från en liten by med fyra hemman via vår historia som nav för olika industrier till att 2017 bli utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner, kategori Storstad, med bara Stockholm före i topplistan. Och resan fortsätter. Jag tror kanske ändå att vi alltid kommer att tänka ”nästan där”, för den här resan har ingen slutstation, där näringslivet och staden tillsammans tar sig an nya utmaningar och möjligheter för att skapa Bästa Möjliga Mölndal. Varje dag.

/ Ior Berglund

Kontakt

Stadshusets öppettider
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag  8.00-18.00
fredag    8.00-16.00

Dela på:

Senast uppdaterad