Hills och Mölndal rustar för golffest

Stortävlingen Nordea Masters på Hills Golf & Sports Club i augusti blir en folkfest för både Hills, Mölndal och Göteborg i stort. För golfklubben krävs en mängd planering och förarbete och mycket ska fixas så att gästerna känner sig välkomna.

Det är 22 år sedan den internationella golftävlingen senast spelades i Göteborgsområdet och då stod Forsgården i Kungsbacka som värd. I år har turen gått till Hills och för vd:n Mats Sterner är det mycket att tänka på.

Detta är ett av de största idrottsevenemangen till antalet besökare som hålls i Sverige i år, så visst är det mycket att förbereda. Men vi har fantastiska samarbetspartners där alla bidrar till målsättningen att skapa det allra bästa arrangemanget, säger Mats Sterner.

En av de större utmaningarna har varit att lösa logistiken kring tävlingen.

Det handlar om upp emot 20 000 personer per dag under tävlingsperioden som skall kunna ta sig till och från Hills. Här kommer den primära lösningen handla om shuttlebussar från Mölndals Bro för kollektivåkande gäster respektive från Åby travbanas parkering för bilburna besökare, förklarar Mats Sterner.

Vi uppmuntrar även alla som bor i närområdet kring Hills att cykla hit och planerar därför för både cykelled och särskild cykelparkering.

Det är inte bara Mats Sterner som ser fram emot golftävlingen, dit många internationella storstjärnor i golf väntas.

Det betyder självklart mycket för Hills i synnerhet men Mölndal och Göteborg i stort att vi får visa upp vår fina region. Det betyder också att intresset för golf, särskilt bland unga, kommer öka, något som både jag och många andra golfklubbar i trakten välkomnar i allra högsta grad, avslutar Mats Sterner.

Mats Sterner, vd, Hills Golf & Sports Club

Kontakt

Mattias Jighede
Näringslivsutvecklare
Näringslivsenheten
mattias.jighede@molndal.se

Sommaröppettider (t o m 12/8)
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag  8.00-16.30
fredag    8.00-15.00

Dela på:

Senast uppdaterad