Stark tillväxt i Mölndal

Elisabeth Liljensten som är VD på Devicia AB berättar i mars månads nyhetsbrev om varför de har ett kontor i Mölndal och om hur viktig teamkänslan är då företaget arbetar i många länder.

Jag har en bakgrund som tandläkare och är disputerad inom området biomaterialforskning, vilket ligger väldigt nära medicintekniken. Göteborgsregionen har under lång tid haft ett starkt fokus på biomaterial bland annat tack vare Professor Per-Ingvar Brånemarks forskning som visade att ben kan integrera med titanimplantat - så Göteborg har alltid varit starka inom det medicintekniska fältet".

Prisbelönta specialister på medicinteknik

Devicia AB är en sk Clinical Research Organization, eller CRO, som är specialiserad på medicinteknik. Medicinteknik är ett väldigt spännande och expansivt fält som omfattar en rad olika produkter med allt från kryckor till konstgjorda hjärtklaffar och mobilappar.

Devicia grundades 2012 i Kungsbacka utifrån idén att medicintekniska bolag hade ett behov av ett CRO-bolag som exklusivt fokuserar på medicinteknik. Sedan starten har Devicia vuxit från en anställd till nu cirka 20 anställda samt personal i flera EU-länder.

Extra roligt har det varit att vi blev ett DI-Gasellbolag och även uppmärksammats i Västra Götaland med t.ex. Göteborgs Companipris 2015, Årets tillväxtbolag Business Region Göteborg, 2016 samt att jag fick äran att representera västra Sverige i Årets Kvinnliga Stjärnskott i den nationella finalen av EY Entrepreneur of the Year 2017.

Nytt Mölndalskontor

Vi arbetar hårt för att vår tillväxt skall fortsätta framöver - så att vi kan anställa fler passionerade kollegor i vårt team och vara en viktig del i att sätta medicintekniska produkter på marknaden som kan hjälpa sjuka och handikappade människor världen över. Tack vare den snabba expansionen blev det möjligt för oss att inviga vårt nya Mölndalskontor i juni 2017. Placeringen på Argongatan är perfekt för oss – vi befinner oss mitt i en expansiv region med flera företag som utvecklar produkter inom life science-området.

Ifrån våra kontor i Sverige som nu också omfattar ett kontor i Stockholm hjälper vi våra kunder att genomföra till exempel kliniska studier runt om i Europa. Detta innebär att vår personal ofta är på resande fot till de kliniker som är med i de kliniska studierna. En stor del av arbetet omfattar även sk medical writing där vi tar fram den dokumentation som behövs för att en produkt skall kunna få marknadsgodkännande i Europa eller i USA.

Många amerikanska kunder

Sedan starten har Devicia haft en betydande andel kunder från USA, cirka 80%. För att kunna finnas närvarande för våra klienter i USA invigde vi 2015 vårt första kontor i USA, beläget i Philadelphia.

Anledningen till att Devicia har så stor andel amerikanska kunder är att det finns flera fördelar för amerikanska medicintekniska bolag att bedriva klinisk forskning i Europa. Det är därför lika viktigt för oss på Devicia att behärska de amerikanska regelverken som de europeiska, så att de studier vi genomför här i EU uppfyller de krav kunden möts av hemma i USA av de amerikanska myndigheterna.

Teamkänslan är viktig

Jag är oerhört stolt över den teamkänsla vi har på Devicia där vi tillsammans kan hjälpa våra klienter i Europa såväl som i USA. Detta ställer stora krav på oss alla och då huvuddelen av våra kunder finns i Kalifornien så är det till exempel vanligt med möten i olika tidszoner. "Det team vi har på Devicia är helt avgörande för vår framgång och att vi förhoppningsvis kommer att kunna fortsätta anställa och växa vårt kontor i Mölndal”!

Elisabeth Liljensten
VD Devicia AB

Kontakt

Mattias Jighede
Näringslivsutvecklare
Näringslivsenheten
mattias.jighede@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad