Sveriges bästa McDonald´s restaurang

I början av 90-talet jobbade jag, Ulf Ternström, ägare till McDonald’s Mölndal, inom textilbranschen, bland annat på Gulins som butikschef i Nordstan i Göteborg. Via ett företagsnätverk träffade jag en franchisetagare från McDonald’s som bjöd in mig på ett möte. Det väckte mitt intresse och jag bestämde mig för att ansöka om att bli franchisetagare.

Efter många intervjuer och tester blev jag antagen och jag bestämde mig för att satsa. Både min mamma och fru var till en början mycket tveksamma, då de förstod att det skulle bli ett tufft år ekonomiskt eftersom ingen lön utgick under utbildningstiden och att McDonald’s-världen var helt okänd mark. Vid den här tiden hade vi två små barn och hus.

Den 1 januari 1995 började jag min utbildning på Backaplan i Göteborg. Jag provjobbade en vecka och sedan var jag fast. Det var så otroligt roligt. Jag lärde mig att göra hamburgare och jobba i kassan. Jag gick kurs efter kurs i McDonald´s utbildningssystem. Vi klarade första året med knaper ekonomi och jag klarade alla utbildningar och tester.

Öppnade "Lilla huset på prärien"

1996 fick jag erbjudande om att öppna en ny restaurang i Mölndal. Restaurangen byggdes mitt på en åker och den kallades länge internt för ”Lilla huset på prärien”. Vid midsommar 1996 öppnade vi restaurangen, samtidigt som bron vid Fässbergsmotet invigdes. Jolengatan fanns inte då, utan det vara bara en liten vägsnutt som gick till vår restaurang. Statoil kom lite senare. Det gick bra och vi jobbade hårt. Vissa dagar arbetade jag 18-timmars pass. Jag åt typ tre Big & Co om dagen och gick ner 10 kilo i vikt.

Nya utmaningar i arbetslivet

Min största utmaning med att börja på McDonald’s var att det var väldigt annorlunda mot det jag hade gjort tidigare. Jag var butikschef på Gulins och van vid att jobba under väldigt ordnade former, med heltäckningsmattor och herrkostymer. På Gulins var jag yngst och på McDonald’s var jag äldst, det var en stor omställning. I början under min utbildning stod jag plötsligt i ett restaurangkök där allt gick i ett rasande tempo, jag blev både coachad och tillrättavisad av ungdomar. Första dagen ville jag nästan lägga av, men det blev det bara roligare och roligare. Fortfarande i dag jobbar jag gärna under lunchrushen, det är en speciell kick att kunna ge bra service när tempot är högt.

Driver Sveriges bästa McDonald´s-restaurang

Den utvecklig som skett med Jolenområdet och även på södra sidan av Söderleden, sedan dess, är imponerande, med alla företag som vuxit upp runt omkring oss. Vi har anpassat oss efter den ökade efterfrågan och byggt om och till restaurangen för att kunna hålla en hög servicenivå. Vi har även infört vårt nya system med att allt görs på beställning, allt för att våra burgare ska bli ännu bättre. Restaurangen har svenskt rekord i antal bilar per timma och har även blivit vald till Sveriges bästa McDonald´s-restaurang!

Ulf Ternström
Ägare McDonald´s Mölndal

Kontakt

Öppettider
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag  8.00-18.00
fredag    8.00-16.30

Dela på:

Senast uppdaterad