Mölndal i mitt hjärta

Marie Werner är vd på Mölndalsbostäder och berättar i månadens Röster från Mölndal om kärleken till Mölndal och glädjen i att vara med och forma staden.

Bild på Mölndalsbostäders vd Marie Werner

Jag är född i Mölndal och levde mina första år i Åbyområdet. När tjänsten som vd för Mölndalsbostäder utlystes, var tiden mogen för mig att ta nästa steg i mitt arbetsliv. Jag var redo för nya utmaningar och utvecklande arbetsuppgifter. Jag brinner för att kombinera det ”hårda” med det ”mjuka” inom fastighetsförvaltning och att sätta hyresgästen i fokus.

Under många år arbetade jag på Bostads AB Poseidon i Göteborg. Jag hade roller som projektchef och distriktschef med uppdrag att bland annat utveckla bostadsområden. Det som engagerade mig mest var att arbeta i socialt utsatta områden med låg status och att vända dessa till att bli attraktiva områden.

Min insikt är att framgångsfaktorerna är att lyssna på hyresgäster och verksamheter i området och att ta tillvara på de krafter som finns. Det handlar om att skapa trygghet och stolthet bland invånarna. På detta sätt göra man skillnad, på riktigt.

Nu har jag förmånen att komma tillbaka och att få vara en del av Mölndals, inte minst innerstadens, utveckling och bidra med mina erfarenheter. Ett arbete som ligger mig varmt om hjärtat.

Att bygga en attraktiv stad

Vad är det som gör en stad attraktiv? Att bygga bostäder, gator och vägar är det många som kan. Men att bygga en stad med tilltalande bostadshus, ett blomstrande näringsliv, sprudlande gatuliv och en innerstadsmiljö som lockar besökare är något helt annat och ställer höga krav på samverkan.

En levande stad och stadskärna byggs och skapas genom att alla intressenter kraftsamlar tillsammans. Mölndals innerstad har verkligen tagit form, men än återstår ett antal platser att förädla och jag är övertygad om att slutresultatet kommer att bli riktigt, riktigt bra.

Livet mellan husen

När vi på Mölndalsbostäder bygger nya hyresrätter i Mölndals innerstad vill vi inte endast erbjuda goda bostäder, utan även kunna erbjuda en levande stad, livet mellan husen är minst lika viktigt för känslan av att komma hem. Den känslan ska börja långt innan lägenhetsdörren och innefatta fungerande kollektivtrafik, torg och mötesplatser, butiks- och restaurangutbud, samt trygghet, belysning, gatu- och grönytor.

Framgångsrik samhällsutveckling innebär också en stor portion omvärldsbevakning, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv, vi behöver planera för kommande generationer. Idag står vi inför frågor som berör resurshushållning, uppvärmningsalternativ, val av byggmaterial, laddning för elbilar, cykelparkering och rökfria miljöer.

Vi bygger och förvaltar inte bara en bostad, vi bygger och förvaltar någons hem. Den estetiskt tilltalande bostadsmiljön inomhus och utomhus ska kombineras med förutsättningar för ett praktiskt vardagsliv. Det är också något som jag och mina kollegor på Mölndalsbostäder vill vidareutveckla i dialog med nuvarande och kommande hyresgäster.

Tillsammans bygger vi staden, nu och för framtiden.

Marie Werner, vd Mölndalsbostäder

Kontakt

Mattias Jighede
Näringslivsutvecklare
Näringslivsenheten
mattias.jighede@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad