Kan man starta en reklambyrå i Mölndal?

Jag heter Jenny Senelius och är VD/projektledare och delägare i The Compadres Kommunikationsbyrå. Efter många år som anställd i storbolag insåg jag att det bodde en entreprenör i mig och att lusten att äga och driva eget företag var min mission.

När så möjligheten presenterade sig 2009, att tillsammans med två fantastiska kreatörer, Lisa Stoopendahl och Andreas Elgh, starta en egen kommunikationsbyrå med hjärtat på rätta stället, tvekade jag inte länge. Jag lämnade den trygga anställningen på det stora företaget och kastade mig helhjärtat in i företagsetablerandet.

I vår bransch ligger majoriteten av reklam- och kommunikationsbyråer på rad innanför Göteborgs vallgrav. Man lunchar på samma ställen och rör sig i samma cirklar och delvis konkurrerar om samma kunder. Vår utgångspunkt i diskussionen kring etablering, positionering och varumärke var många och intensiva och frågeställningen vi hela tiden återkom till var hur man kan skapa sig en unik position och en särställning i människors medvetande. Hur kan vi enbart genom att välja en fysisk plats för kontoret som var annorlunda än alla andra, signalera hur vi ser på kommunikation? Hur kan vi hitta en plats där vi inte ängsligt behöver snegla på andra och där vi kan, tillsammans med våra kunder, skapa kommunikation med mer hjärta än många andra.

Letandet efter den här magiska platsen påbörjades och intensifierades allteftersom öppningsdagen närmade sig. Det var först när vi kom stånkandes uppför Götaforsliden och flanerade runt i lugnet i Kvarnbyn som vi kände att vi hade hittat hem, att vi hittat vår fysiska utgångspunkt för att kunna åstadkomma det vi drömde om.

Kvarnbyn är sannerligen en magisk plats och en lite, för den breda massan, dold Mölndalspärla som aldrig upphör att fascinera och inspirera. ”Känn kraften på utsidan och njut lugnet på insidan” var Stora Götafors paroll och många är de kunder och samarbetspartners som vill sticka ut huvudet ur fönstret på vårt konferensrum på fjärde våningen och nästan kunna ta på Mölndalsåns skummande fors.

Vi är stolta över att sedan 2015 vara den enda upphandlade kommunikationsbyrå för Mölndals stad och för staden och kunder som BIC, Triumf glass, IKEA, Essity, Göteborgs Stad, Fastighetsägarna, Egnahemsbolaget med flera gör vi varje dag kommunikation som sticker ut, förflyttar och berör.

Att få vara en del av den stora och genomgripande förändring av Mölndals stadskärna, Forsåker och Kvarnbyn känns spännande och vi tycker inte att vi kunde valt en bättre plats att driva företag på.

The Compadres är i dag ett tight sammansvetsat och erfaret team av kreatörer och projektledare som skapar kommunikation för alla typer av kunder, i olika branscher och kanaler.

Jenny Senelius
VD/projektledare och delägare i The Compadres Kommunikationsbyrå.

Kontakt

Mattias Jighede
Näringslivsutvecklare
Näringslivsenheten
mattias.jighede@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad