Sveriges modernaste mäss- och mötesanläggning öppnar i Mölndal!

Få har förhoppningsvis missat att det händer stora saker vid det folkkära Åbytravet i Mölndal. I vår öppnar Åby Arena som kommer att erbjuda helt nya mötesmöjligheter för människor och företag, inte bara från Mölndal och Göteborgsregionen utan även från andra delar av Sverige och världen. Här byggs bland annat Sveriges modernaste mässanläggning!


Att få vara med och starta upp Åbymässan är en fantastisk utmaning som jag tog mig an för ganska exakt ett år sedan. Bakom satsningen på Åbymässan står det belgiska mässföretaget Easyfairs, som bland annat även driver Kistamässan och Malmömässan.

När jag förra våren fick frågan av Easyfairs VD om jag ville ansvara för att starta upp företagets helt nya mässanläggning i Mölndal var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Med ett långt förflutet i mässbranschen – närmare nio år under den senare hälften av 90-talet och framåt – slår mitt hjärta hårt för möten i alla dess former.

De senaste tolv årens erfarenheter från tjänsten som marknadschef på Bjurfors, Göteborgsregionens största mäklarföretag, kommer väl till pass när vi nu arbetar hårt för att sätta ett helt nytt varumärke och en ny destination på möteskartan.

Att mötas är ett mänskligt behov sedan urminnes tider. I den digitala samtiden blir det personliga mötet allt viktigare – ja rent av att betrakta som ett premiumvärde. Ju mer digitalt samhället blir, desto större är behovet att träffas fysiskt.

Åby Arena blir en modern och mångsidig mötesplats där mässa, trav och hotell samlas tillsammans med restauranger, mötesytor och en stor konferensanläggning med 21 olika mötesrum som rymmer från 16 upp till 1100 personer. Dessutom öppnar Friskis & Svettis ett helt nytt gym på 1300 kvm. Allt på en och samma plats! Vi är tre verksamheter som från olika perspektiv och bakgrund gemensamt skapar förutsättningar för oförglömliga möten, med ett unikt mötes- och upplevelsekoncept i Göteborg.

Åbymässan, som öppnar redan i januari nästa år, blir Sveriges modernaste mäss- och mötesanläggning. Det är en multiflexibel fullserviceanläggning för mässor och möten av det större slaget. Vår mässhall erbjuder 10 500 kvadratmeter, det vill säga ungefär en och en halv gånger så stor yta som fotbollsplanen på Gamla Ullevi. Här kan vi arrangera mässor, företagsevent, kongresser med upp till 2500 personer i plenum, bankettmiddagar och stora fester med scenprogram – bara fantasin sätter gränser. Den här typen av mötesplats har helt saknats i Mölndal tidigare och att döma av intresset vi möter från hela Göteborgsregionen är behovet av den här typen av mötesarena stort.

Åby Hotel kommer att drivas av HKC Hotels, som har lång erfarenhet av att skapa hotellupplevelser där du som gäst blir sedd och omhändertagen. Inspirationen till hotellet kommer från pirriga tivolibesök och för tankarna till glädjesprakande upplevelser. Hotellet kommer att erbjuda hela 223 rum. Från hotellet ser du Åbytravet, en klassisk besökspärla som utöver spännande lopp kommer att erbjuda nyrenoverade restauranger, ett stort antal konferensrum och loger.

Ur logistisk synvinkel är Åby arena mycket strategiskt placerad tack vare närhet till E6:an, Söderleden och Landvetter flygplats – samtidigt som man slipper åka in i Göteborg med stundande trafikkaos. Här finns dessutom gott om parkeringsplatser; närmare 2000 stycken på den helt nyrenoverade parkeringen.

Jag hoppas att du som verksam i Mölndal kommer att få stort utbyte av Åby arena, både på det privata och det yrkesmässiga planet. Den första helgen i mars är det dags för vår första publikmässa; då öppnar den välrenommerade Passion för Mat för första gången i Mölndal. Första helgen i april är det sedan dags för Stora villamässan och Vår trädgård. Missa inte!

Är du intresserad av att få veta mer och kanske rent av komma på en visning av Åby Arena? Varmt välkommen att kontakta mig och mina kollegor!

Kristina Wärmare, COO, Åbymässan

Kontakt

Mattias Jighede
Näringslivsutvecklare
Näringslivsenheten
mattias.jighede@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad