Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Artister

Kulturnatt i Kvarnbyn bjuder på musik och underhållning på flera scener och platser under kvällen. Här kan du läsa lite mer om årets artister, i bokstavsordning. Mer information kan tillkomma efter hand. Speltider och platser presenteras längre fram.

Camerata Gothia

Camerata Gothia är en stråkorkester som består av duktiga amatörer, musikstuderande, musiklärare, och ibland även professionella musiker. Sedan starten 2009 har orkestern haft många konserter och framför bland annat större stråkorkesterverk som serenaderna av Tjajkovskij, Dvorak och Suk.

Läs mer: cameratagothia.se

Corazonada

Följ med på en musikalisk resa till 50-talets kubanska danspalats, fyllda med passion och cigarrdoft. Corazonada väcker nytt liv i de gamla romantiska sångerna – boleros – från Kuba och Latinamerika, med historier om förlorad kärlek som skulle varit fantastisk om den fått blomma ut.

Läs mer: corazonada.se

Gaston

Gaston är en hyllad magiker, och har bland annat varit finalist i Talang Sverige. Han är kvällens humoristiska och förtrollande konferencier på Brända tomten, och bjuder på flera shower på scenen.

Läs mer: trollkonster.nu

Gränslandet

Gränslandet är en föreställning som blandar musik, dans, poesi och sång, och som rymmer en bunt nationaliteter och ännu fler språk. Vissa kommer säkert att kalla föreställningen spretig, men det är just vad Gränslandet vill göra – skapa något gemensamt av det olika, så att det spretiga till slut ses som ett.

Läs mer: possibilitas.se/graenslandet

Hemliga gästen

Nio musiker med en brokig bakgrund i rock, pop, visa, folk- och världsmusik bildar Göteborgsbaserade bandet Hemliga Gästen. Bandet skapar musik som alla kan känna igen men som ingen har hört förut.

Läs mer: facebook.com/hemligagasten

Komodo

Komodo blandar på ett unikt sätt innovativ trumkonst, humor och galenskap i en burlesk, bombastisk och glädjefylld trumshow. Humoristisk musikteater, genreöverskridande maximalistisk och minimalistisk kabaré och lite dans.

Läs mer: komodo.nu

Kulturskolan

På Kulturskolan lär sig Mölndalsbor mellan 0-19 år sig att spela instrument, dansa, sjunga och agera. Varje år är olika orkestrar, körer, dansgrupper och elever från Kulturskolan med och gör Kulturnatt i Kvarnbyn möjligt! På årets Kulturnatt har Kulturskolan dessutom med sig poetry drama-gruppen Voice of the Voiceless från Chipata, Zambia och Tetra-ensemblen som är Kulturskolans nya artist in residence.  Läs mer om Voice of the Voiceless och Tetra under respektive rubrik här på sidan! 

Läs mer: molndal.se/kulturskolan

Maggan och Berit

En musikteaterföreställning fylld av humor, glädje och som kanske frambringar en liten tår i ögonvrån. De goda vännerna Berit, Göte Borg och Günther tar sig en musikalisk tur genom staden som de älskar över allt annat – Göteborg! ”Berit”, Karin Funk, är dessutom kvällens konferencier på Kvarnbygårdens scen.

Läs mer: magganochberit.se

Malmars Makalösa

Musik för hela familjen! Sexmannabandet Malmars Makalösa spelar barnvänlig musik med kvalitet, spelglädje och lekfullhet, kombinerat med underfundiga texter som både små och stora kan känna igen sig i. Egenkomponerad och svängig musik i många skilda stilar, alltifrån jazz, country och folkmusik till rock, pop och blues.

Läs mer: malmarsmakalosa.se

O’Svenigan’s

Bandet består av fem göteborgare som hittat sitt musikaliska kall i irländsk och keltisk folkmusik. Musiken, sången, glädjen, kulturen, pubarna och poesin fick fem musiker med olika bakgrund att enas om vad som verkligen är roligt att spela – och att lyssna på! 

Läs mer:  osvenigans.se

Saltstänk

Saltstänk är en blandad kör med blandad repertoar, men med en oblandad förtjusning över den sångupplevelse de gemensamt skapar. Kören är övertygad om att musik och kultur kan göra skillnad och de vill förmedla någonting som berör, inspirerar och ger nya vyer.

Läs mer: saltstänk.se

Under kulturnatten kommer kören även att framföra det nykomponerade körverket "Flykten valde oss", en dikt av Stig Dagerman  tonsatt av kompositör Tormod Tvete Vik. Dagerman skrev dikten Flykten valde oss 1953. Den är en tidlös vädjan om medmänsklighet och en rättvisare världsordning.

Läs mer: körverket Flykten valde oss.

SIMBI

SIMBI är ett kreolsjungande 9-mannaband som spelar "vodou-beat", en själfull dansmusik inspirerad av den Haitiska rootsmusiken som bandet har lärt sig på plats i landet. Musiken är en kärleksförklaring till denna kultur och låter influenserna gå kors och tvärs mellan västafrikansk pop, afrofunk, jazz och karibisk dansmusik.

Läs mer: mcv.se/simbi

Smoke Rings Sisters

Smoke Rings Sisters är en trio med gemensam passion för jazz- och swing-eran mellan 1920-1950. De är ett fullgående swing, jazz, evergreens och boogie woogie-tåg, med visionen att skapa en sprakande helhetsupplevelse med alltifrån musiken till det visuella med moderiktiga, tidsenliga kläder och mikrofoner.

Läs mer: smokeringssisters.se

Snowrollerz

Ett svängigt hiphop-disco coverband med fullt ös!

Läs mer: snowrollerz.se

Tetra

Tetra består av fyra sångerskor från Göteborg. Alla har de mångårig erfarenhet av att sjunga musik från olika folkmusikaliska traditioner. Tetra reser, leker och dansar med sina röster i världens sångtraditioner. Resultatet får en alldeles egen Tetranyans med trummor, stämmor, improvisation och dans. Ikväll uppträder Tetra tillsammans med Kulturskolan.

Läs mer: tetramusik.se

The Mondanes

The Mondanes sound är mångfacetterat och brukar beskrivas som en mix av pop, folkrock och soul. Influenserna kommer ofta från 60-talet, men filtreras genom samtida dansant indie vilket resulterar i en nischad stil bestående av stämsång, motown-beats och 12-strängad jingle-jangle.

Läs mer: facebook.com/mondanes

Twisted Feet Dance Academy

Missa inte street show av lärare och elever från Mölndals egna Twisted Feet Dance Academy. Under Kulturnatten kommer ni att få se lite streetdance improviseras spontant längs gatan, med häftiga stilar som popping och hiphop m.fl. Håll utkik. Vem vet, du kanske vill joina?

Läs mer: twistedfeet.com

Voice of the Voiceless

Medlemmarna i gruppen Voice of the Voiceless har uppträtt
tillsammans sedan 2012 då de träffades på en pojkskola i Zambia. På Lunkwakwa
Youth Center i Chipata har de sedan fortsatt att utvecklas inom sin konstform
”artistisk poesi” eller ”poetry drama”. Gruppens syfte är att belysa den svåra
situationen för dem som inte har någon röst i samhället, och att föra fram
deras talan. Ikväll uppträder Voice of the Voiceless som gästartist på Kulturskolans scener.

Läs mer på Kulturskolans webbplats

Relaterad information

Kontakt

Jan Sandberg
Kulturkonsulent
Kultur- och fritidsförvaltningen
0706-23 44 21
jan.sandberg@molndal.se

Clara Vollrathson
Kommunikatör
Mölndals stadsmuseum
031-315 16 52
clara.vollrathson@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-09-06 08.52