Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Prideutställning x 2

23 maj - 6 juni
Plats: Mölndals stadsbibliotek Visa karta

Historia och nutid möts, i två utställningar som besöker Mölndals stadsbibliotek 23 maj – 7 juni. Välkommen in på biblioteket, vid Gradängen kan du ta del av utställningarna som är skapade av RFSL Newcomers och RFSL Sjuhärad.

ETT QUEERT HÄR – Berättelser från några av oss alla
Vi vet att vi är många: vi arbetar inom vården, som chaufförer, med kultur, som journalister, på kommun, är arbetslösa. Vi studerar och läser kvällskurser, vi är konstnärer och idrottare. Vi bor i lägenheter, på gårdar, i stugor och i kollektiv. Vi känner att vi är trygga, och inte. Vi har uppehållstillstånd i Sverige, och inte. Vi tycker om alla årstider och alla veckodagar, eller inga. Vi är singlar, gifta, förälskade, älskare, har stora och små och olika familjer. Vi mår bra och vi mår dåligt, vi trivs och vi vantrivs. Vi kommer från jordens alla hörn, tycker om att resa, gillar att vara stilla och har ett hem där vi får vara oss, eller inte. Vi är hbtqia, vänner, aktivister. Vi är olika, vi är här, om oss vill vi berätta.

DET HAR HÄNT – Nedslag i hbtqi-historien 1869-2020
En utställning, en tidslinje, nedslag i det som är historien. Här ges utdrag ur och presenteras personer som spelat en viktig roll i kampen för lika rättigheter. Vi rör oss från 1869 till idag, genom världsdelar och bygder och presenterar lite av allt som skett och lite av det som fortfarande återstår att göra.

Alla är välkomna!

Tillgänglighet: Entrédörrarna har automatisk dörröppnare och ledstråk leder fram till informationsdisken. Handikappanpassade toaletter finns på båda våningarna.

Kostnad: Fri entré. Utställningen är öppen i samband med Stadsbibliotekets vanliga öppettider.

Arrangör: ett samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndal, RFSL Newcomers Sjuhärad och RFSL Sjuhärad.

Kontakt

Tove Örjansdotter
Folkhälsosamordnare
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-61 76 85
tove.orjansdotter@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-05-25 10.51