Sverige under lupp

Torsdag 1 oktober kl. 15.00 - 16.00
Plats: Mölndals stadsbibliotek Visa karta

I år kan du besöka Bokmässan digitalt 24-27 september. Mölndals stadsbibliotek streamar under 6 dagar ett urval av det fullspäckade programmet på storbildskärm i hörsalen Hajen.

I fokus: Johanna Bäckström Lerneby, Lina Gustafsson, Christian Rück

Journalisten Johanna Bäckström Lerneby (Familjen) berättar om en kriminell familj som kontrollerar en hel förort i Göteborg. Hon följer familjen, de som drabbats av deras brott och myndigheternas jakt för att sätta dit dem.
Veterinären Lina Gustafsson (Rapport från ett slakteri) sätter ljus på en bransch där våld mot djur är vardag och berättar om hur hon själv fick kämpa för att inte bli avtrubbad.
Psykiatern Christian Rück (Olyckliga i paradiset) undersöker varför den psykiska hälsan i Sverige inte blivit bättre, trots att vi aldrig förr varit rikare eller friare.

Programledare: Pekka Heino, journalist.

Vi anpassar visningarna i hörsalen Hajen efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi behöver ta extra hänsyn till varandra för att minska smittspridningen. Därför uppmanar vi dig som besökare att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom. Samma riktlinjer gäller för vår personal.

Tillgänglighet: Hörslinga och hiss finns.

Kostnad: Fri entré. Ingen föranmälan, bara kom. Begränsat antal platser.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-09-14 10.58