• Startsida
  • | Scenkonstkollo - idrott och queera kroppar

Scenkonstkollo - idrott och queera kroppar

Tisdag 27 oktober kl. 10.00 - Torsdag 29 oktober kl. 15.00
Plats: Aktiviteten Visa karta

Testa på att skapa scenkonst tillsammans med skådespelare och regissör från föreställningen ”Rapport från ett omklädningsrum”. Fotot är taget av fotografen Chrisander Brun.

Tillsammans provar vi på scener och samtalar om kroppsnormer, queer identitet och möjlighet till förändring. Tre dagar mellan 10.00-15.00. Enklare lunch ingår.

Här nedan presentars de tre ledarna som kommer vara med och hålla i Scenkonstkollot alla tre dagarna;

Carl Olof Berg

Är koreograf och regissör som utgår från sin egen kropp och dess queera historia i sina föreställningar. Det kan handla om käpphästridning i hockeyrink, transberättelser i omklädningsrum eller svettig prinsessjympa i ditt vardagsrum. 2018 nominerades Carl Olof till Svenska Teaterkritikers Danspris för "Hemma hos dig med Carl Olof”. Samma år blev hans föreställning ”Rapport från ett omklädningsrum” utvald till bibu 2018. 2019 vann hans koreografi ”Skirtpower” för Danskompaniet Spinn priset för årets sinnesorgasm på Scenkonstgalan. Carl Olof Berg har en master i koreografi från DOCH, Dans- och cirkushögskolan i Stockholm men också ett SM-silver i Lambada och ett Värmlandsmästerskap i singeldisco.

Eddie Mio Larson

Är skådespelare som också är med i den queera teatergruppen kvalitetsteatern, som blandar text och rörelse/dans i föreställningar som ofta bygger på egna erfarenheter, och som tex har handlat om tidig lust och sexualitet, heartbreaks och att vara transperson i en könsuppdelad värld. Har alltid tyckt om att träna och röra på mig men undvek under ganska många år omklädningsrum pga rädsla för att bli utslängd vilket av omklädningsrummen jag än valde. Tycker om att leka med kön och känner mig som friast i min kropp när jag omger mig med andra personer som inte heller lever upp till normerna för hur en kille/man eller tjej/kvinna ska se ut och vara. Ser det nu snarare som en slags superkraft som gör att jag kan få insyn i och tillgång till flera världar.

Linda Kunze

En skådespelare som tycker om att blanda och experimentera med olika konstformer - film, teater, bildkonst, dans, musik. Jag idrottade mycket som barn/ung, ville vara stark som min storebror, höll på med gymnastik, handboll, badminton och ridning och jag älskade att springa 60 meter fram till tonåren när jag kände mig tung och det inte gick lika snabbt. Som barn ville vara som en kille och tjej på samma gång. Jag klädde mig i min brors kläder ibland och ville både bli som de normsnygga tjejerna jag såg i media och de muskulösa Gladiatorerna på TV.

Rapport från ett omklädningsrum är en teaterföreställninge som regisserades 2017 av Carl Olof Berg för Västmanlands teater, SISU-idrottsutvecklarna och Hallstahammars kommun.

För dig som är: 12-19 år.

Tillgänglighet: HK-toalett finns, allt sker på bottenplan.

Anmälan: Anmäl dig i formuläret nedan.  

Arrangör: Carl Olof Berg Company

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar våra aktiviteter efter det. Vi behöver ta extra hänsyn till varandra för att minska smittspridningen. Därför uppmanar vi dig som besökare att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom. Samma riktlinjer gäller för verksamheternas personal och ledare.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-10-14 16.09