Sommarlägret fantASTiska unga

Måndag 28 juni kl. 13.00 - 17.00
Plats: Herkulesgården Visa karta

Har du diagnosen autism/asperger och är mellan 10-16 år?

Det här lägret är en plats där du kan vara dig själv, göra roliga och spännande aktiviteter, få kompisar, känna trygghet med bra och kompetent personal och med ett tydligt upplägg som är lätt att ta till sig.

Du anmäler dig till hela veckan, måndag 28 juni tills fredag 2 juli.

Kanske tycker du det är jobbigt med nya människor, nya miljöer och otydliga rutiner? Vi kommer anpassa för att du ska känna dig trygg och förberedd på vad som ska hända. Tydliga rutiner, scheman och bildstöd är viktigt för oss.

Aktiviteterna kommer att anpassas efter dina och gruppens intressen och är helt frivilliga att vara med på. Kanske kan vi locka med lite av det som redan idag finns på önskelistan: Ridning, paddla kanot, fiska, Pokemon Go, dans, vattenkrig, spela brädspel, kubb och krocket, yoga, laga mat över öppen eld, cirkelträning, med mera. När vi fått in gruppens alla önskemål skapar vi ett tydligt schema som vi skickar ut.
Vi erbjuder både schemalagda aktiviteter och fria aktiviteter. För de som tappar intresset eller bara inte orkar delta i lekar eller andra aktivitetet har vi brädspel, böcker, och pyssel som man kan sätta sig att göra.

Lägerpersonalen fungerar som fritidsledare vid aktiviteter men det är alltid din förälder, vårdnadshavare eller assistent som har ansvaret för dig.

Varje dag, samma tid, har vi en fikastund, där vi bjuder på fika.
Alla aktiviteter sker utomhus, men vi har tillgång till toalett inomhus och att värma mat vid behov.
Välkommen!

För dig som är: 10-16 år

Tillgänglighet: Detta läger riktar sig enbart till barn/unga med den neuropsykiatriska funktionsnedsättningen autismspektrumtillstånd. Varje barn har en vuxen med sig som kan hjälpa till med de stöd och strategier som barnet behöver för att kunna delta fullt ut. Detta är också en extra trygghet för barnen.

Vi anpassar alla våra aktiviteter individuellt efter deltagarnas behov genom att i förväg skicka ut ett frågeformulär för att få veta om varje barns behov, allergier, utmaningar, neuropsykiatriska- såväl som fysiska funktionshinder. Utefter svaren planerar vi aktiviteterna och schemat.

Vi har flertalet anpassningar för att skapa trygghet och förutsägbarhet. Vi kommer ha förberedda och tydliga scheman, som vi går igenom både muntligt och visuellt. De flesta dagar kommer ha liknande upplägg, men när något är annorlunda kommer vi ha en väldigt tydlig förberedelse. Vi startar och slutar varje dag med en samling, vi fikar på samma tid varje dag, och det vi stoppar i oss är utefter varje barns behov och önskemål.

Dessutom kommer vi erbjuda en del aktiviteter vid upprepade tillfällen, för att deltagarna ska känna igen sig och våga delta mer och mer.

Parkeringsplatsen ligger i anslutning till ytorna vi håller till på, vilket gör platsen tillgänglig för deltagarna.

Alla aktiviteter sker utomhus, men vi har tillgång till toalett inomhus.

Anmälan: Anmäl dig i formuläret nedan. Begränsat antal platser. När anmälan är full kommer du kunna anmäla dig till en reservlista. Anmälan till reservlistan kommer du också hitta i ett formulär längre ner.

Kom ihåg att avanmäla dig om du får förhinder! Det gör du i formuläret längst ned på denna sida.

Arrangör: Attention Mölndal

Smittsäkert sommarlov

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar våra aktiviteter efter det.

Vi behöver ta extra hänsyn till varandra för att minska smittspridningen. Därför uppmanar vi dig som besökare att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom.

Samma riktlinjer gäller för alla våra ledare.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter

Anmälan till reservlistan

Här anmäler till vår reservlista. Du blir erbjuden en plats om någon avanmäler sig.

Avanmälan

Vi är väldigt tacksamma om du avanmäler dig om du inte kan komma. På det sättet lämnar du plats åt någon annan.

Du avanmäler dig i formuläret nedan.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad