Gunnebo hantverksfestival

Söndag 21 augusti kl. 10.00 - 17.00
Plats: Gunnebo slott Visa karta

En resa från tanke till hand

Nu är det dags! Gunnebo orangeri slår upp sina portar och vi firar med att bjuda in till vår allra första hantverksfestival. Är du nyfiken på traditionell byggnadsvård som bildhuggeri, timring och kakelugnsmakeri? Vill du veta mer om orangeriväxter och lieslåtter? Då är detta festivalen för dig!

Ta del av workshops och föreläsningar. Möt våra hantverkare och utställare. Delta i slåttergille. Lär dig mer om olika slöjdmetoder. På barnens festivalområden finns olika hantverk att prova och smådjur att hälsa på. Upplev en myllrande blandning av hantverk och slöjd, musik och kultur. Njut av Gunnebos ekologiska mat och dryck.

Festivalen tar sitt avstamp i invigningen av Gunnebo orangeri. Byggnaden är sist ut i raden av de stora byggnaderna i återskapandet av 1700-talsegendomen Gunnebo. Genom historisk forskning, gediget hantverkskunnande och omsorg om gamla tekniker, metoder och material fortsätter vi nu resan framåt.

Festivalen sker även lördagen den 20:e augusti.

För dig som är: Alla.

Plats: Hela Gunnebo-området.

Tillgänglighet: Tillgängligt för rullstolsburna, HWC finns, värdar som leder rätt, skyltar. Hörslinga i föreläsningslokalen.

Kostnad: Barn under 16 år gratis. Vuxna betalar entré till området 150 kr, både förköp via gunneboslott.se eller på plats i någon av entréerna. Biljettsläpp 12 maj. Extra avgift för föreläsningar, visningar i slottet samt workshops.

Arrangör: Gunnebo slott och trädgårdar.

Evenemanget är en del av Mölndal helt 100 – jubileumsåret 2022!

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad