Friluftsliv i Änggårdsbergen

Måndag 12 augusti kl. 10.00 - 15.00
Plats: Mölndal Visa karta

Upplev en mängd härliga uteaktiviteter som leds av erfarna ungdomar och vuxna ledare från Friluftsfrämjandet Mölndal. Dagläger måndag 12 augusti - fredag 16 augusti, kl. 10-15. Du anmäler dig till samtliga dagar.

Första dagen bygger vi tillsammans ett vindskydd i skogen som vi sedan använder som basläger resten av veckan. Vi kommer att laga mat på stormkök varje dag, göra vandringar, göra upp eld, prova geocaching eller orientering samt (om vädret tillåter) även paddla kanadensare. Aktiviteterna varvas med raster och lekar utan tävlingsinriktning.

Vi bjuder på fika och lunch. Deltagarna ska ha på sig oömma kläder efter väder samt en ryggsäck med en flaska med vatten. På fredag krävs även badkläder och ett komplett ombyte.

För att skapa gemenskap i gruppen prioriterar vi de barnen som kan vara med större delen av veckan.

Plats: Måndag till torsdag kommer vi att hålla till i Änggårdsbergen med uppgång från Fässbergs äldreboende.

Samling (senast kl 10) och avslut (kl 15) varje dag vid busshållplats Fässbergs äldreboende.

På fredag blir det paddling på Rådasjön. Den dagen ska barnen komma antingen till Fässbergs äldreboende senast kl 09:20 för att gemensamt med ledare ta bussen till Rådasjön, eller till busshållplatsen Heleneviksvägen för samling senast kl 10. Närmare information kommer dagen innan.

Vi kommer att vara utomhus oavsett väder.

För dig som är: 9-13 år. Simkunskap krävs på paddlingsdagen (fredag).

Kostnad: Fri entré, föranmälan. Max 16 deltagare.

Anmälan: Anmäl dig alla 5 dagar, 12-16 augusti, senast 6 augusti via detta formulär.

Tillgänglighet: Vi kommer att röra oss ute i naturen hela dagen, ofta på småstigar. Aktiviteten är öppen för alla och fungerar även utan kunskaper i svenska, men man behöver klara av lättare vandring och kunna fungera i grupp. På paddlingsdagen (fredagen) krävs simkunskap.

Arrangör: Friluftsfrämjandet Mölndal

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad