Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

Unga ska bli medievetna

Mölndals kulturskola har för andra året i rad fått 250 000 i stöd från Svenska Filminstitutet för filmkulturell verksamhet. Pengarna används till filmundervisning i skolan och till nystartade filmkurser för barn och unga.

Förra året anställde kulturskolan två filmpedagoger som började introducera animerad film i årskurs 3 i Mölndals grundskolor. I år fortsätter Linda Ivarsson och Nasrin Pakkho att skapa animerad film med elever i årskurs 3. De besöker även alla elever i årskurs 7 för att ge förståelse för filmspråkets grunder genom eget filmskapande.

Filmundervisningen i skolan ligger med i programmet för Mölndal stads nya kulturgaranti. Målet är att alla barn ska få se film, samtala om film och skapa film vid ett flertal tillfällen under sin skolgång, för att bli ”medievetna”.

I medievetenheten ingår att kunna tänka kritiskt kring det man ser på film, på nätet och i sociala medier och förstå hur man kan uttrycka sig med rörlig bild för att nå ut med sitt budskap.

Skapa film på Kulturskolan

På Kulturskolan har nya kurser i animerad film och filma/skådespela precis startat, med sammanlagt ett trettiotal deltagare i åldrarna 9-16 år. Intresset har varit stort och fortfarande väntar många på att få börja.

I kurserna får deltagarna möjlighet att fördjupa sig i filmskapande och delta i hela arbetet från idé till färdig film. Filmerna som eleverna gör tillsammans under året kommer att visas på en egen filmfestival på Bio Roy i Göteborg i vår.

Planen är att Kulturskolans filmkurser ska fortsätta under kommande läsår. Ansökan till animerad film är öppen för barn mellan 7-12 år och till Filma/skådespela för ungdomar 13-19 år.

Kontakt

Kulturskolan
Fiskargatan 4
431 43 Mölndal
031-315 20 30 kommunikatör
031-315 20 31 chef
kulturskolan@molndal.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta till kulturskolan

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-10-13 12.52