Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Mosaik förenar elever genom musik

Måndagen den 14 maj ger eleverna i årskurs 4 och 5 på Katrinebergsskolan en unik konsert på kulturskolan. Repertoaren har de själva bidragit till, med låtar från världens alla hörn.

Kulturskolan startade projektet Mosaik på Västerbergsskolan förra läsåret och i år har turen kommit till Katrinebergsskolan. Projektet går ut på att två skolklasser får dela med sig av sina sångskatter till varandra under ledning av vokalkvartetten Tetra.

Under två terminer har eleverna på Katrinebergsskolan arbetat tillsammans med Tetra och delat med sig till varandra av musik från olika länder och musikaliska traditioner. Tetra har fört med sig arabisk, grekisk, haitisk och nordisk folkmusik och eleverna har bidragit med låtar på olika språk, bland annat bosniska, persiska och kurdiska.

Barnen har fått i uppdrag att spana efter sånger i sin familj, berättar Maria Wilhelmsson, biträdande kulturskolechef. De har lärt ut sångerna till varandra och till Tetra. Syftet är att vi vill ta tillvara den kulturella kunskap och erfarenhet barnen har, göra den synlig och stärka deras självkänsla.

På måndag visar eleverna och Tetra upp resultatet av sitt arbete för publik under en öppen konsert i Hillmansalen på kulturskolan. Till sin hjälp har de musikern och kompositören Sten Källman och flera av kulturskolans lärare.

Tisdagsförmiddagen ägnas sedan åt skolkonserter för inbjudna elever från olika skolor.

Kontakt

Kulturskolan
Fiskargatan 4
431 43 Mölndal
031-315 20 30 kommunikatör
031-315 20 31 chef
kulturskolan@molndal.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta till kulturskolan

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-11 09.14

Nyhetsarkiv