Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Miljonbelopp till Skapande skola

Mölndals stad tilldelas 1, 6 miljoner kronor i bidrag från kulturrådet för aktiviteter inom Skapande skola. Pengarna kommer att gå till kulturaktiviteter för eleverna på alla kommunala skolor.

Kulturrådet, som lyder under kulturdepartementet, har till uppdrag att verka för kulturens utveckling och tillgänglighet inom konstens olika områden. Under 2018 fördelar myndigheten totalt 2, 3 miljarder kronor i olika statliga bidrag till landets kommuner.

Pengarna vi får från kulturrådet samverkar med resurser från staden och sökta medel från Västra Götalandsregionen för att skapa aktiviteter inom den nya kulturgarantin som infördes i höstas”, berättar Maria Wilhelmsson, biträdande chef på kulturskolan och samordnare för Skapande skola och kulturgarantin.

Tack vare de samlade resurserna från Skapande skola kommer eleverna i Mölndals kommunala skolor även under nästa läsår att få skapa film, dansa, träffa författare, prova på stunt och skriva egna låtar för Spotify. Bland de nya inslagen märks en workshop i street art.

Programmet för nästa läsårs kulturgarantiaktiviteter är inte helt spikat än, men en översikt kommer upp på molndal.se i juni.

Kontakt

Maria Wilhelmsson
Bitr. kulturskolechef
Kulturskolan
031-315 20 34
maria.wilhelmsson@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-15 09.15

Nyhetsarkiv