Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Nu går det att söka Lilla Ljunggrenska stipendiet

Lilla Ljunggrenska stipendiet på 15 000 kronor delas ut till två elever i Mölndals kulturskola. Senast 18 december ska ansökan vara inne.

För att få söka Lilla Ljunggrenska stipendiet ska man vara minst 15 år gammal och gå i sång- eller instrumentundervisning på Mölndals kulturskola.

I slutet av januari kallas alla sökande till uttagningar på kulturskolan, då fyra finalister väljs ut. En månad senare är det dags för själva tävlingsmomentet. Då framför finalisterna sina utvalda låtar inför jury och publik under en finalkonsert i Fässbergssalen. Konserten bjuder även på dans, dramatik och orkestermusik, allt under ledning av eleverna i kulturskolans Högre kurs.

Finalkonserten, som äger rum den 26 februari klockan 19, är gratis att besöka och öppen för alla. Mer info kommer att finnas i Mölndals stads evenemangskalender när det närmar sig.

Hjälp till fortsatta musikstudier

Lilla Ljunggrenska stipendiet delas ut av Ebba & Gustaf Ljunggrens minnesfond och tillfaller varje år en tjej och en kille från Mölndals kulturskola. Prispengarna på 15 000 kronor vardera ska användas till fortsatta musikstudier. Förra årets stipendievinnare var Frida Lygner på trumpet och Marcus Paulsons Johansson på trombon.

Ansök via kulturskolans sida

Ansök om Lilla Ljunggrenska stipendiet genom att fylla i dina uppgifter och en motivering i ansökningsformuläret på kulturskolans sida, senast den 18 december.

Kontakt

Kulturskolan
Fiskargatan 4
431 43 Mölndal
031-315 20 30 kommunikatör
031-315 20 31 chef
kulturskolan@molndal.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta till kulturskolan

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-11-04 11.36