Lärare på kulturskolan prisas

Kulturskolans lärare Andreas Hammarlund fick pedagogpris av Kungl. Musikaliska akademin för sitt fokus på elevperspektiv i undervisningen.

Andreas Hammarlund belönades med Göran Lagervalls pedagogstipendium på 25 000 kronor för sitt hängivna arbete med att utveckla undervisningen på kulturskolan utifrån elevernas perspektiv och behov. Priset fick han motta ur prinsessan Christinas hand vid Kungl. Musikaliska akademiens högtidssammankomst den 25 november.

Det känns väldigt roligt att få det här priset. Det är till mig såklart, men även till kulturskolan kan jag tycka, säger han efter prisceremonin. Utan den goa stämningen på kulturskolan, och från alla kollegor, hade stipendiet inte varit möjligt!

Stärker elevernas tro på sig själva

I motiveringen från Kungl. Musikaliska akademin kan man läsa att Andreas Hammarlund brinner för elevernas engagemang, lärande och välbefinnande, att han som ledare för Kulturskolans Storband inspirerar eleverna att flytta gränserna för sin tro på vad som är möjligt och att han har en stark tillit till elevernas förmåga och vilja att lära.

Det bästa med mitt arbete är barnen och ungdomarna kombinerat med musik i olika skepnader. Det är alltid spännande med människor och vad som händer i mötet med dem i form av framsteg, utveckling och upplevelser, säger han.

Andreas Hammarlund har varit lärare i trombon och tuba på Mölndals kulturskola sedan 1990-talet och idag kombinerar han sin tjänst på kulturskolan med att utbilda framtida musiklärare i metodik på Ingesunds musikhögskola. På Mölndals kulturskola är han en uppskattad lärare och kollega som vågar utmana metoder och tankesätt och som inspirerar till bästa möjliga metoder för att eleverna ska utvecklas och må bra i sin undervisning.

Trefaldigt prisad kulturskola

Det är inte första gången en lärare från Mölndals kulturskola mottar pedagogstipendiet. Tidigare pristagare är cellolärare Petra Hellqvist (2015) och sånglärare Eva Gunneflo (2007).

Att det nu är tredje gången en av våra lärare får motta pedagogstipendiet är unikt, säger kulturskolechef Andrine Bendixen Mangs. Det har aldrig hänt på någon annan kulturskola!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-11-26 10.48