Ella och Philip vann Lilla Ljunggrenska

Årets finalkonsert för Lilla Ljunggrenska stipendiet bjöd på idel vinnare, musik, nervositet och många skratt.

Två nya mottagare av Lilla Ljunggrenska stipendiet på 15 000 kronor vardera är utsedda!

Ella Lindström och Philip Svensson, båda 17 år, stod som segrare efter en strid på kniven mot Johanna Janson och Gabriel Svensson under finalkonserten i Fässbergssalen.

Ella tävlade med Apple Jump av D. Gordon på saxofon och Philip framförde Blues for Gilbert av M. Glentworth på vibrafon.

Scenisk närvaro och personligt sound

Juryn, bestående av violinisten Lisbeth Vecchi och Bohuslän Big Band-trumpetaren Jan Eliasson enades om följande motiveringar för vinnarna:

Philip Svensson

Med en utstrålande scenisk närvaro och ett nyansrikt musikaliskt framförande fångar han publiken.

Ella Lindström

Med en unik fallenhet och ett personligt sound framför hon jazzmusik med god harmonikänsla och ett väl utvecklat improvisationsspel.

Även Gabriel Svensson på trumpet och Johanna Janson på sång fick svallande beröm från juryn och tilldelades varsitt presentkort på 5 000 kronor, sponsrat av Soluno BC, för sina insatser i tävlingen.

"Kommunpolitiker" på besök

Eleverna i Högre kurs hade satt samman en underhållande inramning till konserten, där de gestaltade kommunpolitiker, kulturskolelärare och representanter för mjölk- och havredryckindustrin.

Medverkade i programmet gjorde även Kulturskolans storband, orkestern Conbrio, Ungdomssymfonin, pianotrio, slagverksensemblen Skrotverkarna och en dansgrupp från kulturskolan.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-04-21 09.28