Kulturskolan startar balett och konstmix

Till hösten blir det möjligt att lära sig piruetter, plié och pas de bourre och prova på en hel rad olika bild- och konstuttryck på Kulturskolan.

Ett breddat utbud ger ännu fler barn och unga chansen att hitta en fritidsaktivitet som passar just dem. Därför startar nu ytterligare två kurser på Kulturskolan.

Balett: steg, stretch och snurrar

I balettkursen kommer deltagarna att få lära sig olika snurrar, danskombinationer, steg och stretch under ledning av danspedagog Emelie Reboira. De får också öva på tålamod och koncentration. I dansutbudet finns sedan tidigare även barndans, dansmix, nutida dans och streetdance.

Konstmix: ett kollage av konstuttryck

Även på bildområdet får Kulturskolan en ny inriktning, i form av Konstmix. Konstpedagog Cecilia Elgh kommer att lotsa deltagarna genom olika konstuttryck som måleri, teckning, kollage, tryck och skulptur. Sedan tidigare finns även möjlighet att gå i serieteckning och slöjd på Kulturskolan.

För barn och unga från åk 1 och uppåt

Både balett och konstmix vänder sig till barn och ungdomar mellan 7–19 år och deltagarna delas in i grupper efter ålder. Undervisningen kommer att ske på eftermiddag/kvällstid, exakt tid och plats bestäms under sommaren. Håll utkik i Kulturskolans kursbeskrivningar för mer information.

Ansökan öppen inför hösten

Kurserna startar i augusti/september, om det kommer in tillräckligt många ansökningar och inte pandemin sätter käppar i hjulet. Ansök senast 31 maj för antagningsbesked i slutet av juni. Gäller även övriga kurser på Kulturskolan.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad