Kulturskolan får ny chef

Till hösten går Kulturskolans chef sedan 20 år, Andrine Bendixen Mangs, i pension. Hon efterträds av Maria Wilhelmsson som vill fortsätta bredda Kulturskolans utbud och ge eleverna fler möjligheter att synas runtom i Mölndal.

Maria Wilhelmsson (th) är ett välkänt namn på Kulturskolan. Hon har jobbat på Mölndals Kulturskola i 14 år, först som cellolärare, sedan som verksamhetsledare och nu senast som biträdande Kulturskolechef. Dessförinnan har hon varit kulturskolechef för Malmö kulturskola och musikskolechef för Kungälvs musikskola. När hon nu tar steget in i sin nya ledarroll ser hon fram emot att få fortsätta utveckla Kulturskolans utbud så att det ska erbjuda något för alla.

Jag kommer att arbeta för att Kulturskolan ska ha ett brett utbud av konstformer och uttryck för Mölndals unga att välja mellan. Idag har vi musik, dans, drama, film, slöjd och serieteckning och till hösten startar vi upp en ny kurs inom bild och konst. I framtiden skulle det vara roligt om vi även kunde starta skrivargrupper, säger hon.

Digitala kurser för roligare väntan

Under pandemiåret introducerades kortare, digitala kurser i animerad film så att de många barn som väntade på en plats hade något att göra under kötiden och till hösten utökar Kulturskolan den satsningen till fler ämnen.

Något annat Maria Wilhelmsson vill ta tag i framöver är orkester-, ensemble- och körverksamheten. Hon vill skapa fler möjligheter för Kulturskolans elever att synas i staden i små och stora evenemang. Men först behövs förstås en uppstart av hela verksamheten igen efter pandemiåret.

Att få träffa alla våra fina elever igen i undervisningen och göra konserter och föreställningar tillsammans – det ser jag verkligen fram emot, säger Maria Wilhelmsson.

Unikt samarbete

Avgående Kulturskolechef Andrine Bendixen Mangs har jobbat tillsammans med Maria Wilhelmsson i många år och är glad över att nu få lämna facklan vidare till sin kollega.

Jag kommer att sakna alla härliga medarbetare jag har haft, den kreativa fina stämningen i kollegiet och inte minst det unika samarbetet med Maria. Det gör mig lugn och trygg att Kulturskolan hamnar i goda händer, säger hon.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad