Öppet hus på kulturskolan

Vecka 11 är alla barn och unga välkomna till kulturskolan för att prova på instrument, dans, drill, bild och film.

Under två kvällar varje vår öppnar kulturskolan dörrarna till undervisningsrummen på Fiskargatan 4 så att Mölndals barn och unga kan strömma in och ut och prova olika aktiviteter. Lärarna finns på plats för att visa hur man gör och svara på frågor om bland annat kurser, kö och anmälan.

Upptäck nya saker

Under öppet hus-kvällarna går det att prova allt möjligt från mer eller mindre välkända instrument till dans, drill, bild och filmskapande. Tanken är att alla barn och unga ska få chansen att se vad kulturskolan är för något och bekanta sig med många av ämnena som erbjuds på kulturskolan innan det är dags att söka inför hösten. Utöver de ämnen som går att prova under Öppet hus-kvällarna har kulturskolan även kurser i sång och teater. Kulturskolans sångkörer brukar ha egna prova på-kvällar senare under våren.

Kom när du vill

Kulturskolans öppet hus hålls torsdag 16 mars och fredag 17 mars mellan klockan 18-20. Det behövs ingen anmälan för att besöka öppet hus utan det är bara att dyka upp under de två kvällar som evenemanget pågår. Kulturskolan har ingen annan prova på-verksamhet men det går bra att anmäla sig till kurser utan att ha varit med på öppet hus.

Vill du gå på kulturskolan?

Kulturskolans anmälningsformulär är alltid öppet men för att komma med i antagningsprocessen inför hösten ska ansökningen vara inne senast den 2 maj.

Det är helt gratis att gå på Öppet hus på kulturskolan men när man börjar i en kurs betalar man terminsavgift. Lektionerna ligger på eftermiddagar och kvällar efter skoltid. Information om terminsavgifter och kurser finns på molndal.se/kulturskolan.

För mer information om Öppet hus, se evenemangskalendern.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad