Workshop med fokus på kompetensutveckling genom VR
Inom projektet InnoCompTec hölls den första workshopen i Mölndal den 8 maj. Vård- och omsorgspersonal inom Mölndals stad och vårdlärare från Campus Mölndal träffade företag inom VR-teknologi för att se potentialen med VR som kompetensutvecklande redskap inom vårdområdet i kommunerna.
På workshopen fick vi ta del av den första delen av forskningen i projektet av forskaren, docenten och P.h.d Jacob Østergaard Madsen från Professionshøjskolen UCN. Forskningen bygger på kvantitativa och kvalitativa metoder och hjälper till att sätta riktningen för vad de tekniska produkterna ska innehålla. Professionshøjskolen UCN presenterade resultatet från de baselinemätningar som projektet genomfört med deltagarna tidigare under våren.
Därefter fick företagen demonstrera vad VR kan och deltagarna har fått möjlighet att testa VR-teknologin.
Deltagarna fick även hålla dialog kring de tre scenarier som det arbetas med i projektet: smitta/smittspridning, förebyggande av smitta och kommunikation kring smitta.
Det var ett högt engagemang och nyfikna deltagare, som allihop är intresserade av att lära nytt och förstå utmaningar, men även se möjliga lösningar. Tusen tack till alla deltagare samt Gleechi Technology, Devoteam Creative Tech, AATE VR och TakeAWalkVR.
Nästa steg i projektet är att gå in i en fortsatt dialog med de potentiella företagen och ta fram en kravspecifikation som ska leda till ett framtida samarbete kring användning av simuleringsteknik för kompetensutvecklingsprocessen hos vårdpersonal.