Mölndals stads startsida

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

Nytt stadsbibliotek invigs den 2 december

Det nya stadsbiblioteket i kvarteret Hajen invigs lördagen den 2 december. Det blir en hel invigningsvecka fullspäckad med program, föreställningar, sagostunder och samtal. Men innan dess kommer en hel del att hända med nuvarande stadsbiblioteket. I slutet av april påbörjas en ombyggnad i stadsbibliotekets lokaler i Möllan och stadsbiblioteket stängs tillfälligt från 18 april till 1 maj.

Bibliotekarierna Sofia Slottner och Britta Olsson utanför nya stadsbiblioteket. Foto Birgitta Lagerlöf.  

Bibliotekarierna Sofia Slottner och Britta Olsson utanför nya stadsbiblioteket. Foto Birgitta Lagerlöf.

Mölndals stadsbibliotek har stått inför att få en dubbelhyra i samband med inflyttningen i det nya biblioteket. Nu löser sig detta genom att utbildningsförvaltningen behöver lokaler när Campus Mölndals verksamhet växer. Redan i februari löste biblioteket delar av lokalfrågan för utbildningsförvaltningen genom att lämna över sin möteslokal i Annexet. Nu lämnar biblioteket över halva det övre planet i Möllan till utbildningsförvaltningen. Delar av översta planet i biblioteket kommer att byggas om och biblioteket packar ner och flyttar delar av sitt mediebestånd för magasinering. De ombyggda lokalerna i Möllan ska stå klara till terminsstart i augusti. 

- Vi kämpar som små blå just nu för att dels packa ner mycket media, men också flytta fram och tillgängliggöra media, det ska finnas ett stadsbibliotek med möjlighet till lån över hela sommaren, säger Sofia Slottner, bibliotekarie på stadsbiblioteket. 

Tillfällig stängning i april

För att kunna packa ner medier och ställa i ordning stänger stadsbiblioteket tillfälligt från den 18 april till den 1 maj. Besökare hänvisas till övriga bibliotek i kommunen, bokbussen och till bibliotekens hemsida som är öppen dygnet runt. Där finns information om senaste nytt men också möjlighet till omlån och reservationer under tiden. Det är också fortsatt möjligt att återlämna medier i bokinkastet i Möllan under stängningsperioden.

- Deckare, romaner, resehandböcker och alla nyinkomna böcker får plats på entréplanet. Det blir ett trångt bibliotek men man ska i stort sett kunna låna som vanligt, vi strävar efter att minimera påverkan för Mölndalsborna, säger Sofia Slottner. Vi kommer också att erbjuda dubbel lånetid för stadsbibliotekets medier inför den tillfälliga stängningen i april, så kallade ”flyttlån”.

Stadsbiblioteket öppnar igen tisdag den 2 maj men med begränsade öppettider och mindre lokaler. Det gamla stadsbiblioteket krymper sedan ytterligare den 31 augusti och kommer bara att erbjuda hämta och lämna service under hela september månad. Från oktober till november är stadsbiblioteket helt stängt.

Fakta om Mölndals stadsbibliotek

Stänger för ombyggnation:

  • 18 april – 1 maj
    Håller öppet bokinkast för återlämning av medier under stängningsperioden

Flyttlån:

  • Från 15 mars till 13 april erbjuds dubbelt så lång lånetid

Bokbuss:

  • Hållplatser finns nära stadsbiblioteket, se turlista på hemsida

Nya öppettider och service från 2 maj – 31 augusti:

  • Måndag och torsdag 12-19
    Tisdag, onsdag, fredag 10 -16
    lördag 10 -15 (lördagsöppet fram till midsommar)

Bibliotekets hemsida är öppen dygnet runt för reservationer och omlån. E-böcker och e-ljudböcker finns också att låna via hemsidan.

www.bibliotek.molndal.se

Kontakt

Sofia Slottner
Bibliotekarie
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 09
sofia.slottner@molndal.se

Marie Egerstad
Verksamhetschef Campus Mölndal
Utbildningsförvaltningen
031-315 31 31
marie.egerstad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-04-18 14.00