Mölndals stads startsida

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

Bästa boendekommun igen

Mölndal hamnar på andra plats bland storstadskommunerna i tidningen Fokus årliga kommunranking ”Bäst att bo”. Därmed placerar sig Mölndal för tredje året i rad bäst av alla västsvenska kommuner.

Tidningen Fokus presenterade igår vinnarna i den stora kommunrankningen "Här är det bäst att bo". Mölndal hamnar i år på plats två bland storstadskommunerna och på plats tre i totalrankingen, vilket innebär den högsta placeringen i Västsverige i båda kategorierna.

Rankningen baseras på ett index med 47 variabler och sammanställs i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Allt från huspriser och arbetslöshet till bredbandstillgång och antalet sportanläggningar har granskats och legat till grund för utvärderingen. Det är tionde året som rankingen görs för alla Sveriges 290 kommuner.

- Det är förstås hedrande och väldigt roligt att Mölndal fått en så fin placering i rankingen direkt efter Stockholm. Det är något vi kan känna oss stolta över, säger Håkan Ahlström, stadsdirektör i Mölndals stad.

Mölndals attraktiva läge, bra boendemiljöer, många företag som ger gott om arbetsplatser och bra kommunikationer tror Håkan Ahlström är faktorer som bidrar till den höga placeringen.
Grannkommunen Göteborg hamnar på plats nummer 10, Härryda på plats 55, och Kungsbacka på plats 28. Bäst i landet rankas Stockholm.

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-05-12 13.08