Mölndals stads startsida

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

Skärpt uppsikt av hundrastplatser

Tekniska förvaltningen har satt upp varningsskyltar på samtliga 12 hundrastplatser och skärpt uppsikten av dessa. Detta med anledning av att två hundar avlidit på grund av glykolförgiftning.

I förra veckan avled två hundar efter att ha blivit glykolförgiftade. Båda hundar ska ha rastats på den kommunala hundrastplatsen vid Lackarebäcksmotet, enligt uppgift från ägaren som varit i kontakt med Tekniska förvaltningen. Ytterligare ett fall av förgiftning har under tisdagen den 8 augusti kommit till kommunens kännedom. Den här gången vid Nedanvägsgatans hundrastplats.  

Varningsskyltar och extra tillsyn 

Tekniska förvaltningen har satt upp varningsskyltar på samtliga 12 hundrastplatser och även varit i kontakt med Polisen. All personal som arbetar med att sköta om hundrastplatserna är informerade om händelserna. Personalen har fått i uppdrag att hålla extra uppsikt i samband med den ordinarie tillsynen av hundrastplatserna. 

- Tillsynen av hundrastplatserna sker vanligtvis minst en gång i veckan, men nu har vi dessutom sagt att vår personal ska göra extra tillsyn, säger Maria Modin, planeringschef på avdelning Stadsmiljö. 

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 (kopplas till SOS Alarm)

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-08-09 16.09