Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

Värdeskapande integration - att få möjlighet att ta vara på sin talang

Vi träffar Rodrigo Arvidsson och Fajr Olba i Oceanbryggeriets nybyggda, vita fastighet på Åby Stallbacken.

Man kan se de stora öltankarna genom de höga fönstren mot gatan utanför. Rodrigo tog kontakt med Elham Keshtgar på Arbetsförmedlingen i början av året. Han behövde ytterligare en person i produktionen och hade hört om etableringsuppdraget där man försöker lotsa nya svenskar ut i arbetslivet.

Jag behöver en händig person, gärna en som är bra på att laga bilar, sa Rodrigo, för en utbildad bryggare är svårare att hitta.

Kontakt med Arbetsförmedlingen

Elham presenterade fyra olika personer för Rodrigo. Han fastnade direkt för Fajr Olba från Syrien. Fajr har bott i Sverige i drygt tre år, är 29 år, och har nio syskon. Han kom med båt över Medelhavet till Italien.

Trivs väldigt bra

Sedan han kom hit har han redan hunnit jobba på McDonalds och Radisson Blue. Han bor i Mölnlycke och är både snickare och bilmekaniker från början, alltså en mycket händig person. Det har visat sig att han är en mycket duktig och hjälpsam person. ”Det är jätteroligt att jobba här”, säger Fajr, på väldigt bra svenska.

Han sysslar med buteljering, etikettering och fathantering ihop med de andra sju som jobbar här. Han är oftast på plats först på morgonen och sätter på kaffet till de andra. Han började i maj, och får stanna ett år i detta läget. Rodrigo frågar honom med ett leende hur han trivs? ”Väldigt bra!” säger Fajr.

Det kan bli en längre fortsättning på samarbetet, vem vet?

Karin Kempe
Näringslivsutvecklare

Kontakt

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
Näringslivsenheten
031-315 13 14
karin.kempe@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-08-30 13.31