Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Bli fadder för ensamkommande unga

Nu startar Mölndals stad fadderverksamhet för ensamkommande ungdomar, i samarbete med Göteborgs räddningsmission och Svenska kyrkan.
Vill du bli en fadder?

Trots att det inte längre kommer så många ensamkommande ungdomar till Sverige är behovet av faddrar stort för de ungdomar som är mellan 14-18 år och bor på någon av kommunens gemensamma boenden. Ensamkommandes kontakt med det svenska samhället är ofta är ganska liten. Många ungdomar önskar mer kontakt med svenskar och att få ta del av ett naturligt vardagsliv.

- Vi som jobbar med fadderprojektet hör många fina berättelser från både personal, faddrar och ensamkommande om vad det betyder att ha en fadder. För någon blir det en trygg relation med en "mormor & morfar" i Sverige. För någon annan som saknar sina småsyskon blir det en möjlighet att vara del i en ny syskonskara, berättar Karin Kylberg, projektledare för fadderverksamheten vid Göteborgs räddningsmission. För vissa innebär fadderrelationen en stor hjälp när det gäller att träna svenska språket eller få en ingång till praktikplats eller extrajobb.

Att vara fadder är helt frivilligt och sker på deltagarnas villkor. Kanske träffas man en gång i månaden och bara umgås under enkla former, eller så har man en tätare kontakt.

Läs mer om fadderverksamheten och hur du ansöker om att bli fadder här: www.raddningsmissionen.se/verksamhet/bli-fadder

Både den som vill ha en fadder och den som önskar att bli fadder måste först ansöka. Efter en intervju och en kort utbildning görs en matchning för att det ska bli så bra som möjligt för båda parter. Alla är välkomna att ansöka. Såväl barnfamiljer som gift eller sambo utan barn och ensamstående.

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-09-05 16.58