Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Årets roligaste skolutmaning avgjord

Under fem höstveckor har årets stora klassutmaning, På Egna Ben, engagerat sammanlagt 731 mellanstadieelever i Mölndal. Hela 30 klasser har samlat poäng genom att gå, cykla eller åka kollektivt till skolan varje dag under utmaningen och tävlat om fina priser. Segern togs hem av klass 5 rosa på Glasbergsskolan.

Jämnt i årets upplaga

Glasbergsskolans femteklassare var mest aktiva i att cykla, gå och åka kollektivt och samlade således mest poäng. Årets vinnande klass har kämpat på tillsammans och tyckt många av uppgifterna varit roliga och lärorika, hälsar Pia Eriksson, pedagog för klass 5 rosa på Glasbergsskolan.

Den aktiva klassen vinner som första pris en valfri aktivitet eller liknande för ett värde av 4 000 kronor.

För andra plats i tävlingen blev det jämnt. I år blev det tre klasser som kom på delad andraplats då de hade exakt samma poäng. På andra plats kom en fjärdeklass på Krokslättsskolan, en fjärdeklass på Lackarebäcksskolan och en femteklass på Sinntorpsskolan. Samtliga andrapristagare vinner valfri aktivitet eller liknande för 2000 kronor.

Tredjepriset går till en femteklass på Skånhällaskolan som vinner sport- och lekutrustning.

0,6 varv runt jorden

Alla deltagande klasser har varje vecka rapporterat sina insatser på hemsidan där de också kunnat följa hur de ligger till och hur mycket klimatpåverkande utsläpp de sparat. Varje tävlingsvecka har ett motivationspris i form av biobesök lottats ut bland alla som samlat poäng och klarat kvalgränsen.

Tillsammans har de deltagande klasserna i Mölndal sparat 4,3 ton koldioxid genom att ha gått, cyklat eller åkt kollektivt under utmaningens tidsperiod. De har tillsammans avverkat mer än 2 420 mil, vilket motsvarar 0,6 varv runt jorden.

På egna ben är en utmaning för mellanstadieelever som startades av Trafikkontoret i Göteborg där Mölndal har deltagit sedan 2009. Mer information om på egna ben finns på www.paegnaben.se

Kontakt

Emma Sjögren
Projektledare Hållbart resande
Tekniska förvaltningen
031-315 15 23
emma.sjogren@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-10-24 16.11