Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Var med och gör Mölndal tryggare!

Bli trygghetsvärd och bidra till ökad trygghet på gator och torg i centrala Mölndal. Du får ett viktigt uppdrag, utbildning, trevliga kollegor och arvode.

Vi söker dig som är en trygg vuxen och som genom din närvaro skapar lugn, så att de som rör sig i centrala Mölndal kan känna sig trygga. Du hjälper personer som behöver stöd eller hjälp med allt från att ta sig till rätt buss till att komma i kontakt med socialtjänst, polis eller annan samhällsinstans. Du är viktiga ögon och öron för stadens samlade trygghetsarbete och du kommer också att rapportera in sånt du ser som behöver åtgärdas i den fysiska miljön.

Ett arvoderat uppdrag

Uppdraget innebär att vara ute och vandra i centrala Mölndal mot ett arvode på 110 kronor per timme. Ett pass är 4–6 timmar långt och du kommer alltid att vandra tillsammans med minst en till trygghetsvärd. Du ska kunna vandra en fredagskväll och en lördagskväll varje månad (bortsett från sommarsemester och jullov). Uppdraget går därför utmärkt att kombinera med annan sysselsättning och du kan även vara arbetssökande eller pensionär.

Som trygghetsvärd kommer du att ha stöd från en samordnare anställd inom Mölndals stad. Du kommer att få en grundutbildning innan du påbörjar ditt uppdrag och löpande erbjudas utbildning efter de behov som finns i gruppen.

Inga krav på förkunskap

Det finns inga krav på förkunskap men du som person är serviceinriktad, trygg, social, har god empatisk förmåga och är bekväm med att prata med människor du inte känner. Du har tilltro till samhället och myndigheter och du delar stadens värderingar. Du är över 20 år gammal och förekommer inte i belastningsregistret. Vi ser gärna att trygghetsvärdarna kompletterar varandra och söker därför personer med olika bakgrund, kön och ålder.

Ansök senast den 4 februari

Vi tar inte längre emot några ansökningar. Om du skickat in en ansökan i tid kommer vi antingen att kalla dig till intervju eller återkoppla till dig när alla intervjuer är genomförda.

Kontakt

Petra Lindroos Jonasson
Samordnare samhällsarbete Kållered
Kultur- och fritidsförvaltningen
0733-68 65 23
petra.lindroos-jonasson@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-21 09.23