Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Mölndals innerstad tar form

Omvandlingen av Mölndals innerstad pågår enligt plan. Projektet som innebär helt nya kvarter med bostäder, handel och kontor samt en rejäl upprustning av gator, parker och torg är nu klart till hälften.

I december 2017 slogs portarna upp till Mölndals nya stadsbibliotek, något som varit efterlängtat av många under en längre tid. I slutet av februari 2018 kommer även Ulla Jacobssons plats precis utanför biblioteket att stå färdigt. Platsen är tänkt att bli en av flera mötesplatser i Mölndals innerstad där du som besökare har lätt att omge dig med andra människor men även får chans till rekreation. Det är även här som caféet Steinbrenner & Nyberg öppnar sin verksamhet i slutet av augusti.

Den 1 mars påbörjas bygget av den andra tilltänkta mötesplatsen då Mölndals torg förvandlas till en byggarbetsplats för att kunna stå klar till lönehelgen i september 2018 då den nya gallerian öppnar. Läs mer om gatuarbetet.

Parallellt med all utbyggnad pågår planarbetet för vidare utveckling av innerstaden och stadshusparken. Mölndals innerstad består av totalt fem detaljplaner och just nu är det den fjärde detaljplanen för kvarteret Kungsfisken som bearbetas för att förhoppningsvis kunna gå till samråd senare i vår. Det blir ett kvarter med ytterligare handel och kontorslokaler alldeles invid knutpunkten, mitt emot Essity-huset.

Kontakt

Johan Gerremo
Enhetschef Mark & Exploatering
Stadsbyggnadsförvaltningen
031-315 14 14
johan.gerremo@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-03-01 13.53