Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Nära tusen nya jobb i Mölndal

Mölndal hade nästan tusen nya jobb vid 2017 års början och för tredje året i rad har Göteborgsregionen lägst arbetslöshet bland storstadsregionerna. Många utrikes födda står dock fortfarande utanför arbetsmarknaden. Det visar en ny rapport från Business Region Göteborg.

Sysselsättningen ökade med 963 jobb i Mölndal vid 2017 års början jämfört med året innan. Den totala arbetslösheten för helåret landar på 3,7 procent, jämförbart med 5,7 för den genomsnittliga arbetslösheten i Göteborgsregionen.

- Det är självklart väldigt glädjande att sysselsättningen ökar och att arbetslösheten sjunker, säger Marie Östh Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Mölndal.

Hög arbetslöshet bland utrikes födda

Göteborgsregionen är den enda av storstadsregionerna som upplever en fallande arbetslöshet bland utrikes födda. Samtidigt är arbetslösheten fortsatt hög i denna grupp, 16,4 procent. För Mölndal är den siffran 10,6 procent.

Högkonjunktur bidrar till låg arbetslöshet

– Den glödheta konjunkturen i regionen bidrar starkt till den fallande arbetslösheten som vi sett under 2017. Flera branscher är med och eldar på. Framförallt rör det sig om IT-tjänster, fordonssektorn, byggverksamheter och kemiindustrin. Kombinationen av en starkt gående tjänstesektor och kunskapsdriven industri i regionen ger en extra push till att få personer i sysselsättning. Samtidigt ser vi att industrin på andra håll i landet inte går lika starkt framåt, säger Peter Warda, analytiker på Business Region Göteborg.

För mer information

Peter Warda, analytiker Business Region Göteborg, 031-367 62 11, peter.warda@businessregion.se

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-05 13.46