Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Var med och plocka skräp i vår

Mölndals stad vill vara en skräpfri kommun. Därför är staden med i Håll Sverige Rents skräpplockarkampanj. Du kan hjälpa till genom att anmäla dig och gå ut och plocka skräp. Det är allas ansvar att vi håller staden fri från skräp.

För 17:e året i rad arrangerar Mölndals stad en skräpplockarkampanj. Antar du utmaningen att plocka ett skräp om da´n.

Du kan hjälpa till och plocka skräp vid ditt företag, förening, idrottsplats, bostadsområde eller naturområde och också bli en av stadens många miljöhjältar.

Var med och plocka skräp

Anmäl dig, ditt företags eller din förenings skräpplockaraktivitet senast 25 mars på Håll Sverige Rent

Du kan då få sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material som du kan använda när du plockar skräp. Materialet kommer vecka 15 och hämtas då hos Teknisk kundservice på Skedebrogatan 1 i Mölndal.

Kombinera med fysisk aktivitet

Hur du väljer att plocka skräp väljer du själv men ett tips är att ha olika påsar för olika material, t.ex. plast, metall, papper, glas och övrigt brännbart. Då kan du enkelt lämna förpackningarna till återvinning på återvinningsstation eller återvinningscentralerna. Efter att du har plockat skräp ansvarar du själv för att lämna det på rätt ställe.

Mölndals stad kommer att arrangera två skräpplockardagar under våren, då kommer du att kunna komma och lämna dina säckar med det skräp som du plockat till oss. Mer information om de två dagarna kommer under våren.

Vill du testa något nytt? Prova att plogga, där du joggar och samtidigt plockar skräp. Bra för miljön och för kroppen på samma gång.

Mer aktiviteter under skräpplockarkampanjen

Mölndals skräpplockarkampanj PelleKan - Städar hela sta´n, ett skräp om da´n, har genomförts sedan 2001 och har sin grund i Håll Sverige Rents skärpplockardagar Vi håller rent. Under våren kommer även förskolor och skolor att engageras. Som tack till alla som plockar skräp och håller staden skräpfri sker en familjefest den 5 juni på världsmiljödagen. Mer information om aktiviteter för förskolor och skolor kommer under våren.

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-21 11.16