Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Elcyklarna tillbaka på biblioteken

Låne-elcyklarna är äntligen tillbaka på biblioteken i Mölndal, Kållered och Lindome. Nu med ännu längre lånetid.

Från och med den 1 mars startar utlåningen av elcyklar på stadsbiblioteket, Lindomes och Kållereds bibliotek. Cyklarna är av modellen Batavus Torino och kan lånas av alla över 18 år med ett lånekort. Låneperioden är upp till 14 dagar. Syftet är att få folk att testa hur det är att ha elcykel i sin vardag. Cyklarna på biblioteken har vinterdäck från 1 mars, sommardäck kommer att monteras till sommaren.

– Intresset för elcyklar fortsätter att öka och cyklarna blir mer och mer populära i Sverige. Du kan åka längre sträckor utan att komma fram svettig och vi tror att många behöver testa på fördelarna för att våga köpa en egen elcykel, säger Emma Sjögren, projektledare för hållbart resande på Mölndals stad.

Lån och reservation av cyklarna sker via biblioteken. När en framtida fritidsbank är på plats kommer utlåning av ellånecyklarna att ske genom den.

Elcykelpremie

I och med regeringens elcykelpremie kan privatpersoner nu köpa en elcykel och få tillbaka 25 procent av kostnaden. Men även du som köpt din elcykel efter den 20 september 2017 kan få pengar tillbaka om du har sparat kvittot och skickar in det till Naturvårdsverket. Läs mer om Bidrag för elcykel hos Naturvårdsverket.

Kontakt

Emma Sjögren
Projektledare Hållbart resande
Tekniska förvaltningen
031-315 15 23
emma.sjogren@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-27 13.03