Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Kranmärk din verksamhet

Genom att välja kranvatten framför flaskvatten sparar du på miljön och pengar. Ta tillfället i akt och se över vilket vatten du erbjuder på arbetsplatsen, event, möten och konferenser i samband med världsvattendagen.

Världsvattendagen infaller den 22 mars varje år. Det är en FN-dag som uppmärksammar de vattenutmaningar som världen står inför. 

I år vill vi uppmärksamma det värdefulla i att vi i Sverige har tillgång till rent dricksvatten direkt i vår kran. Detta gör vi genom Kranmärkt, en kampanj som Göteborgs stad Kretslopp och Vatten initialt tagit fram och som Svenskt Vatten nu sprider till hela Sverige.

Att kranmärka verksamheter, event och konferenser bidrar till att fler får upp ögonen för hur viktigt och dyrbart vårt kranvatten är och vilka gemensamma vinster vi kan göra genom att välja bort flaskvatten.

Därför ska du kranmärka din verksamhet

Kranvatten är 300 gånger bättre för miljön än flaskvatten. Du minskar tranpsorterna och tillverkning av flaskor som orsakar koldioxidutsläpp och avfall.

Kranvatten är 250 gånger billigare än samma mängd flaskvatten.

Så kan du göra

Förenkla och förbättra alternativen till flaskvatten på din arbetsplats, event eller konferens genom att till exempel installera en kolsyremaskin i matsal och lunchrum. Ha kannor att servera vattnet i vid till exempel möten och konferenser istället för att ha flaskvatten.

Plocka bort flask/burkvatten från kafeteria och erbjud istället via en kran där man kan välja kolsyrat vatten.

Dela ut vattenflaskor/sportflaskor med tryck på som kan fyllas på med kranvatten istället för att folk ska köpa flaskvatten.

Kranmärk din verksamhet

Skicka in en intresseanmälan om att kranmärka din verksamhet på kranmarkt.se.

Där finner du även information kring hur du ska gå tillväga för att påbörja kranmärkningen.

Ett exempel

Mölndals stad kranmärkte 2017 familjefesten PelleKan där artisterna fick kranvatten, kolsyrat med en kolsyremaskin om de ville ha det, istället för mineralvatten på flaska. Även besökarna erbjöds kranvatten via en vattentank i stadshusparken.

Kontakt

Ann Rane
Avdelningschef VA
Tekniska förvaltningen
031-315 15 19
ann.rane@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-03-21 12.44