Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Bostadskampanj för förbättrad integration

Nu lanserar Mölndals stad en bostadskampanj. Syftet är få fler privatpersoner att hyra ut bostäder till nyanlända Mölndalsbor. Staden agerar hyresgäst, vilket skapar trygghet i uthyrningen, och tillhandahåller även en noggrann matchningstjänst för att alla parter ska bli nöjda. För den som hyr kan det bli en avgörande start på livet som invånare i Mölndal.


Har du en lägenhet, ett fritidshus, ett hus eller en del av ett hus att hyra ut? Då har du möjlighet att enkelt hyra ut en bostad till Mölndals stad, som i sin tur hyr ut den till en nyanländ som fått uppehållstillstånd och flyttat till Mölndal.

Hur det fungerar

Processen är enkel och trygg. Mölndals stad är den formella hyresgästen och garanterar att hyran betalas i tid och att bostaden sköts och förvaltas på rätt sätt.

– Vi vill att den som tycker att det verkar intressant, och har plats att hyra ut, också ska våga ta steget. Det är inte krångligt och vi har mycket att vinna på arrangemanget. Om fler privatpersoner hyr ut bostäder så är det ett fantastiskt sätt att bli integrerad i det svenska samhället, säger Håkan Ahlström, stadsdirektör i Mölndals stad.

Bostaden ska kunna hyras ut under minst ett år och gärna ha egen entré även om det inte är ett krav. Den ska uppfylla svenska standardkrav och ha tillgång till kök, tvätt, toalett och dusch.
För varje kvadratmeter du hyr ut får du en hyra från staden som är anpassad till bostadens storlek, standard och läge, samtidigt som du hjälper någon att komma igång med livet i Sverige.

– En lyckad integration vinner vi alla på, både ekonomiskt och socialt, fortsätter Håkan Ahlström. Mölndal ska vara en hållbar stad där alla får chansen och mår bra. Kanske har just du ett utrymme som står tomt, och som du inte kommit dig för att hyra ut än?

Mer information och intresseanmälan att hyra ut bostad

På webbplatsen www.molndal.se/hyrut kan du läsa mer liksom fylla i en intresseanmälan att hyra ut en bostad till en nyanländ Mölndalsbo.

Är du intresserad av att hyra ut men har frågor så är du välkommen att höra av dig till bostadssamordnare@molndal.se

www.molndal.se/integration kan du läsa mer om hur Mölndals stad arbetar med integration och vad du kan göra för att hjälpa till.

Integration och bostäder i Mölndal

Enligt Bosättningslagen har alla kommuner i Sverige skyldighet att bland annat ordna boende för nyanlända som fått uppehållstillstånd och blivit anvisade av Migrationsverket till kommunen.

I år ska Mölndals stad ta emot 167 nyanlända personer. Många av dessa är familjer. Som ett av flera sätt att lösa bostadssituationen för våra nya Mölndalsbor letar vi nu efter boenden i bland annat villor.

Många av de som kommer hit saknar en fast punkt i tillvaron. Det är svårt att bilda sig en trygg vardag utan en bostad. Därför hoppas staden att Mölndalsbor vill hjälpa till och bidra till en bra start i livet för de som är nya i Sverige.

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-03-27 11.43