Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Lys upp stadshusparken med oss

Den 17 april kl 19-22 är Mölndalsborna välkomna till en ljusworkshop i stadshusparken. Behovet av belysning som bidrar till ökad trivsel och trygghet är en av flera insikter som kommit fram i den medborgardialog som staden drivit sedan juni 2017.

När kommunstyrelsen beslutade om att genomföra en medborgardialog om stadshusparken var det för att höra hur Mölndalsborna uppfattar parken idag och hur den kan utvecklas till en stadspark för alla och som fungerar året om. Som ett första steg i delaktighetsprocessen genomfördes en aktivitet under Pellekandagen den 5 juni 2017. Därefter fortsatte dialogen som genom olika aktiviteter (fältintervjuer, workshopar) samlat in gedigen kunskap om parkens värden, brister och funktioner. Aktiv, rofylld, samlande och omväxlande är kärnvärden som har identifierats för parkens utveckling.

Dags att testa idéer

Nu har det blivit dags att jobba mer kreativt och i praktiken testa idéer som kommit in under medborgardialogen. En återkommande insikt har varit behovet av belysning/ljus som bidrar till ökad trivsel och känslan av trygghet i parken.

Därför arrangeras en ljusworkshop där kommunen tillsammans med Mölndalsborna och en ljusdesigner ska få utforska ljusets möjligheter kopplat till trygghet och trivsel i parken.

Anmäl dig

Vill du delta i ljusworkshopen? Anmäl dig senast den 15 aprilmolndal.se/molndallyssnar. De 15 första att anmäla sig får var sin biobiljett.

Läs gärna sammanställningen av kunskapsinhämtningen som skett mellan juni och december 2017.

Kontakt

Vanessa Maciel Pinto
Kommunikatör
0765-17 61 60
vanessa.maciel-pinto@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-04-25 13.41