Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

På lördag startar hållbarhetsveckan!

På lördag går startskottet för årets hållbarhetsvecka. Det blir en invigning full av aktiviteter då staden också blir Fairtrade city. Veckan fortsätter sen med över 80 olika evenemang.

Hållbarhetsveckan i Mölndal är ett samarbete mellan flera organisationer som syftar till att skapa aktiviteter, mötesplatser, tankar och diskussioner kring hållbarhet. Årets Hållbarhetsvecka är full av olika evenemang med allt från bio till cykeldag med prylbyte. Du kan läsa om evenemangen på Hållbarhetsveckans hemsida.

Invigning

På lördag kl 11.00 är det invigning av Hållbarhetsveckan på Ulla Jacobsons plats. Invigningen leds av Marie Östh Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande. Mölndal diplomeras under invigningen som Fairtrade City av generalsekreteraren för Fairtrade Sverige och ungdomar frågar politiker om hur de vill arbeta för ett hållbart Mölndal.

Senare under dagen, kl 13.00 så ges en föreläsning av av generalsekreteraren för Fairtrade Sverige, inkl chokladprovsmakning och kaffe.

Under hela invigningsdagen kan du träffa Fairtrade-bananerna som delar ut frukt till barnen och ta en kopp gratis Fairtrade kaffe. Träffa Miljöhjältarna, som lär barnen sortera rätt. Gå på minimässa i stadsbiblioteket (med bostadsnära odling, Agenda 2030, FN-föreningen, miljöförvaltningen, Fairtrade, förskolornas arbete om identitet och Hållbarhetsveckans informationsdisk) Göra din egen hudkräm. I stadsparken finns ansiktsmålning och hoppborg och barnen kan tillverka ett humlebo i Barnens Byggskola. Du kan också fynda på Mölndalsbostäders innerstadsloppis.

Se hela veckans program på Hållbarhetsveckans hemsida. Du kan också hämta program på till exempel biblioteken och i stadshuset.

Kontakt

Cecilia Rignell
Internationell samordnare
Samordning för hållbarhet
031-315 13 13
cecilia.rignell@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-04-17 09.24